Gaziantep Sanayisi'nde Konkordato Depremi: 3 Günde 10 Şirket Mahkemeye Başvurdu

Gaziantep’te son günlerde şirketlerin yaşadığı mali sıkıntılar dikkat çekiyor. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, sadece son üç gün içerisinde 10 farklı firma ve yönetici hakkında konkordato kararları aldı.

Mahkemeden Önemli Konkordato Kararları

Mahkeme, bazı firmalara 3 ay geçici mühlet, bazılarına ise 1 yıl kesin mühlet verdi. Ayrıca süresi dolan firmaların yeni duruşma tarihleri de belirlendi.

Alınan kararlara göre:

  • Şükrüoğlu Grup Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve şirket yöneticisi Abdullah Yıldız için 3 ay geçici mühlet verildi.

  • Elez Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Yöneylem Global Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti., Feryal Canan Demirer ve İlker Demirer hakkında 1 yıl süreyle mühlet kararı çıktı. Bu davaların duruşmaları 2 Ekim 2025 tarihinde yapılacak.

  • 1994 yılında kurulan, 30 bin metrekare üretim alanına sahip Ataylar Örme Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yöneticileri Önder Atay, Bülent Atay ve Hakan Atay için de 1 yıl kesin mühlet verildi.

Gaziantep’te Konkordato Artışı Ekonomik Krizi Gösteriyor

Konkordato, borçlarını ödemekte zorlanan şirketlere mahkeme kararıyla verilen yasal koruma olarak biliniyor. Bu süreçte firmalar, alacaklılardan zaman kazanarak mali durumlarını toparlamaya çalışıyor.

Gaziantep’te sadece üç gün içinde 10 konkordato kararı çıkması, kentteki ekonomik darboğazın ne kadar ciddi olduğunu ortaya koydu. Özellikle gıda, tekstil, inşaat ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin bu süreçten etkilenmesi dikkat çekti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri