Gaziantep'te Antep Fıstığı'nda rekolte düşüşü ve fiyat artışı gerekçesiyle alınan kararın yerli çiftçiyi mağdur edeceğini belirten üreticiler, protesto düzenleyerek “Kendi ürünümüz dururken neden başka ülkelerin çiftçisine kazandırıyoruz?” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Nizip’te Fıstıkçılar Ayaklandı
Ticaret Bakanlığı, kuraklık ve don nedeniyle rekoltede yaşanan düşüş ve fiyatların 2 bin 500 TL’ye kadar yükselmesi üzerine piyasanın dengelenmesi amacıyla geçici ithalat kararı aldığını açıklamıştı. Ancak karar, özellikle Gaziantep’te büyük tartışma yarattı. Nizip Fıstıkçılar Sitesi’nde bir araya gelen üreticiler, alınan kararın yerli üreticiye darbe vurduğunu ifade etti.
Siyasilerden de Sert Tepki
Fıstık ithalatına izin verilmesi sadece üreticiler arasında değil, Gaziantep siyasetinde de tepkilere neden oldu. CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ve MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik ithalat kararına karşı çıkarak “Gaziantep’in emeği hiçe sayılıyor” açıklamalarında bulundu.