Gaziantep Şahinbey’de Sosyal Konut Müjdesi: 10 Bin Konutluk Projenin İlk Etabı Başlıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 bin sosyal konutluk projeyi duyurdu.

Güneyşehir’de yapılacak 1.404 konut için ihale tamamlandı. Faizsiz, kredisiz, bankasız ödeme imkanı ile vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunulacak.

Tahmazoğlu’ndan Sosyal Konut Açıklaması

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak dev sosyal konut projesi için ilk adımı attı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneyşehir’de yapılacak 1.404 konutun ihalesinin tamamlandığını ve kısa süre içinde inşaatın başlayacağını açıkladı.

Toplamda 10 bin sosyal konut yapılacağını belirten Tahmazoğlu, projede faizsiz, kredisiz ve bankasız bir ödeme planı uygulanacağını vurguladı.

Kura ile Hak Sahipleri Belirlenecek

Başkan Tahmazoğlu, Eylül ayında yapılacak kura ile konutların hak sahiplerinin belirleneceğini duyurdu. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar için değerlendirme sürecinin devam ettiğini ifade eden Tahmazoğlu, “Kimseyi yormayacağız. Herkes kira öder gibi ev sahibi olacak.” dedi.

Ödeme Planı: Faiz Yok, Ara Ödeme Yok

Tahmazoğlu, sosyal konut projesinin ödeme koşullarını şu şekilde açıkladı:

  • Kredi yok, faiz yok, banka yok, ara ödeme yok.

  • Belediye imkanlarıyla 120 ay (10 yıl) vade imkanı sunulacak.

  • Konut maliyetinin %20’si olan 420 bin TL peşinat, dört eşit taksite bölünecek.

    • İlk taksit: Ocak 2026 – 105 bin TL

    • Diğer taksitler: Nisan, Temmuz ve Ekim 2026

  • 2026 yılında peşinat dışında herhangi bir ödeme alınmayacak.

  • Konut teslimi 2026 sonunda yapılacak.

  • Ödeme taksitleri Ocak 2027’de başlayacak. İlk taksit 14 bin TL, sonrasında TÜFE oranında güncellenecek.

“Amacımız Vatandaşlarımızı Yormadan Ev Sahibi Yapmak”

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, projenin sosyal belediyecilik anlayışının en önemli örneklerinden biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Amacımız, vatandaşlarımızı hiçbir şekilde zorlamadan, kira öder gibi ev sahibi yapmak. Yuvalarınızda huzurunuz, bereketiniz daim olsun.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri