Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, yaptığı değerlendirme sonucunda Ecs Emir Çift Cam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdiğini açıkladı. Mahkeme bu süreçte şirketin mal varlığını koruma altına alırken, alacaklıların da takip işlemleri durduruldu.
Organize Sanayi’de Sinyaller Tehlikeli
Konkordato ilan eden firmaların büyük çoğunluğunun Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösterdiği biliniyor. Bu da sanayi üretiminin kalbi konumundaki bölgede çarkların yavaşladığına işaret ediyor. Tekstil, inşaat, cam, ayakkabı ve gıda gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteren birçok köklü firmanın benzer adımlar atması, kent ekonomisini derinden sarsıyor.
"Gaziantep Batıyor mu?" Sorusunun Gölgesinde
Gaziantep gibi sanayisiyle ön plana çıkan bir şehirde konkordato ilanlarının bu kadar artması, “Gaziantep batıyor mu?” sorusunu kamuoyunun gündemine taşıdı. Ekonomi çevreleri ve sanayiciler, önümüzdeki dönemde konkordato sayısının daha da artmasından endişe ediyor.
Ekonomistler, konkordato ilanlarının yalnızca firmaların borç yapılandırması anlamına gelmediğini, aynı zamanda üretim zincirinde birçok küçük tedarikçinin de risk altında olduğunu vurguluyor. Zincirleme etkilerin Gaziantep’in istihdam ve ihracat rakamlarına da yansıyabileceği değerlendiriliyor.