TOBB Heyeti Şam’da: Konukoğlu ve Yıldırım Cumhurbaşkanı Şara ile Görüştü

Gaziantep iş dünyasını temsil eden üst düzey heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Suriye’nin başkenti Şam’da önemli temaslarda bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara ile gerçekleşen görüşme, Türkiye ile Suriye arasında yeniden tesis edilmesi planlanan ekonomik ilişkiler açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Şara ile Verimli Görüşme

TOBB heyeti, Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, Suriye’nin yeniden imarı, altyapı yatırımları ve Türk firmalarının bu süreçte üstlenebileceği roller masaya yatırıldı. Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri kurma ve işletme konusundaki deneyimlerinin aktarıldığı toplantıda, enerji, inşaat, gıda ve lojistik gibi birçok sektörde iş birliği fırsatları değerlendirildi.

Gaziantep’ten Güçlü Katılım

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olan Tuncay Yıldırım da heyette yer aldı. Konukoğlu ve Yıldırım, Gaziantep iş dünyası olarak bölgesel ekonomik istikrarın sağlanmasına katkı verecek her yapıcı adıma destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Ekonomi Bakanı ile Görüşme, Sanayi Temasları

Heyet, Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal eş-Şaar ile de bir araya geldi. Karşılıklı iş birliği imkanlarının değerlendirildiği görüşmede, ticaretin yeniden canlandırılmasına yönelik projeler ele alındı.

Ayrıca Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Suriye Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu, ICC Suriye, Şam Ticaret Odası, Şam Sanayi Odası, Şam Kırsal Ticaret Odası ve Humus Sanayi Odası başkanları ile çok sayıda iş insanı katıldı. Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için ortak stratejiler konuşuldu.

Büyükelçi Koroğlu’na Teşekkür

Şam temasları sırasında Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Prof. Dr. Burhanettin Koroğlu’nun ev sahipliği ve destekleri için teşekkür eden Gaziantep heyeti, karşılıklı diyalog ve güvenin artırılmasının ekonomik iş birliği için önemli bir zemin oluşturduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri