Gaziantep'te Buğdayın Kilosu Kaç TL? Güncel Buğday Fiyatları

Gaziantep Ovası’nda buğday hasadı devam ederken, bölgedeki çiftçiler ürünlerini piyasaya sunmaya başladı.

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Gaziantep’te, 2025 yılı buğday sezonu verim açısından bazı bölgelerde beklentileri karşılarken, bazı alanlarda kuraklık nedeniyle düşüş yaşandı. Hasatla birlikte gözler buğday fiyatlarına çevrildi.

Gaziantep’te Güncel Buğday Fiyatları
Gaziantep Zahireciler Borsası’ndan alınan verilere göre, 3 Temmuz 2025 itibarıyla buğday fiyatları şu şekilde:

  • Sert buğday (kg): 13,30 TL

  • Yumuşak buğday (kg): 13,50 TL

Ton bazında fiyatlar da aynı seviyelerde seyrediyor. Bu rakamlar, geçtiğimiz yıla göre ciddi bir artışı temsil ederken, piyasa koşullarındaki dalgalanmalar çiftçinin karar sürecini doğrudan etkiliyor.

TMO Alım Fiyatları Ne Kadar?
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2025 yılı hububat alım fiyatları sezon başında açıklanmıştı. Buna göre:

  • Makarnalık buğday (ton): 13.500 TL

  • Ekmeklik buğday (ton): 13.500 TL

  • Arpa (ton): 11.000 TL

Bu fiyatlara ek olarak TMO’nun vereceği prim destekleri de üreticinin kararını etkileyen önemli faktörlerden biri.

Çiftçinin Kararsızlığı Sürüyor
Gaziantep’teki birçok çiftçi, ürününü serbest piyasada mı satacağına yoksa TMO’ya mı vereceğine henüz karar veremedi. Serbest piyasada alıcı bulan bazı üreticiler, fiyatların biraz daha yükselebileceği beklentisiyle beklemeyi tercih ederken, bazı çiftçiler ise alım garantisi ve ödeme kolaylığı nedeniyle TMO’yu tercih etmeye hazırlanıyor.

Verim Değişkenlik Gösterdi
Özellikle Nizip, Oğuzeli ve Araban bölgelerinde verim ortalamanın üzerinde seyrederken, kuraklıktan etkilenen bazı kırsal mahallelerde rekolte düşük kaldı. Uzmanlar, bölgedeki ürün kalitesinin yüksek olması durumunda fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini belirtiyor.

Gaziantepli üreticiler, sezonun geri kalanında hem hava koşullarını hem de piyasa hareketlerini yakından takip etmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri