Gaziantep’te Tartışılan Lise İçin Karar Verildi: Yıkım Başlıyor

Gaziantep’te uzun süredir atıl durumda bulunan Ülgan Konukoğlu Lisesi için yıkım kararı alındı. Valilik, ihale sürecinin tamamlandığını ve yıkım çalışmalarının bayram sonrası başlayacağını açıkladı.

Gaziantep’te uzun süredir boş durumda bulunan ve çevre sakinlerinin tepki gösterdiği Ülgan Konukoğlu Lisesi ile ilgili beklenen karar çıktı. Yıllardır kullanılmayan bina için yıkım kararı alınırken, çalışmaların bayram sonrası başlayacağı bildirildi.

Yaklaşık 28 yıl önce inşa edilen okul binası, eğitim faaliyetlerinin sona ermesinin ardından kaderine terk edilmişti. Zamanla harabeye dönen yapı, mahalle sakinlerinin iddiasına göre madde bağımlıları ile hırsızların uğrak noktası haline geldi.

Çevrede yaşayan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde bölgede yaşanan hareketlilik nedeniyle büyük tedirginlik yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulunmuştu. Uzun süredir gündemde olan metruk bina için sonunda resmi adım atıldı.

Valilikten Resmi Açıklama Geldi

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ülgan Konukoğlu Lisesi binasının kullanılamaz durumda olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca yapı için yıkım ihalesinin gerçekleştirildiği ve yıkım çalışmalarının bayram sonrasında başlayacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri