Soruşturma kapsamında 825 kişi hakkında işlem başlatılırken, 253 bin kişiden vekaletname alındığı ve 15,6 milyar TL haksız kazanç elde edildiği yönünde tespitlere ulaşıldığı açıklandı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Sakarya ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Soruşturmada, trafik kazası geçiren vatandaşlara ait kişisel verilerin hukuka aykırı yöntemlerle temin edildiği, bu bilgilerin bazı hukuk büroları ile hasar danışmanlık şirketlerine aktarıldığı tespit edildi.
253 bin kişiden vekaletname alındığı belirlendi
Yapılan incelemelerde vatandaşların ısrarlı telefon aramaları ve yanıltıcı beyanlarla yönlendirildiği, bu yöntemle yaklaşık 253 bin kişiden vekaletname alındığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında söz konusu faaliyetler üzerinden 15,6 milyar TL haksız kazanç elde edildiği yönünde bulgulara ulaşıldığı açıklandı.
Gaziantep’te de adreslere operasyon
Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Sakarya ve Gaziantep’te toplam 6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı arama ve gözaltı işlemleri gerçekleştirildi.
Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 825 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
MASAK ve SEDDK tarafından yapılan incelemelerde ise bazı kolluk görevlileri, tahkim hakemleri, sigorta şirketi çalışanları, sigorta acenteleri, eksperler, servis çalışanları ile kaporta ve boya ustalarına olağandışı para transferleri yapıldığı yönünde bulgular elde edildiği aktarıldı.
Şüphelilerin yakalanmasına ve soruşturma kapsamında delillerin toplanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Gaziantep’te işlem yapılan şirket ve hukuk bürolarına ilişkin yeni ayrıntıların ortaya çıkması bekleniyor.