Gaziantep bugün otoyoldan gelen acı haberle sarsıldı. TAG Otoyolu'nun Gaziantep-Şanlıurfa istikametinde Nizip Askoç mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme kaza, bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi. 10 aracın karıştığı faciada 2 vatandaşın hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı öğrenildi.
Gaziantep Valiliğinden kaza ile ilgili önemli açıklama
Gaziantep TAG Otoyolu Antep-Şanlıurfa istikametinde bugün saat 08.30 sıralarında havanın sisli olması nedeniyle 10 aracın karıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, biri ağır olmak üzere 10 vatandaşımız yaralanmıştır.
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve yardım ekibi sevkedilmiş, otoban jandarma ekipleri tarafından kaza bölgesi kordon altına alınmıştır.
Yaralı vatandaşlarımızın Gaziantep ve Nizip'te bulunan hastanelere sevki gerçekleşmektedir. Kazanın meydana geldiği yol trafiğe Şanlıurfa istikametinde kapalıdır.
Trafik Doğu gişelerinden devlet karayoluna verilmiştir. Yardım ekiplerimizin müdahaleleri devam etmektedir.
Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Otoyol Savaş Alanına Döndü: Araçlar Birbirine Geçti
Kaza, henüz belirlenemeyen bir nedenle (yoğun sis veya gizli buzlanma şüphesiyle) otoyolun Nizip istikametinde gerçekleşti. Aralarında tır, yolcu otobüsü ve hususi otomobillerin bulunduğu 10 araç, zincirleme şekilde birbirine girdi. Çarpışmanın şiddetiyle bazı araçlar kağıt gibi ezilirken, otoyol tamamen ulaşıma kapandı.
SON DAKİKA: 2 Vatandaş Hayatını Kaybetti Yaralılar Var
Edinilen bilgilere göre, etkili olan sis ve yağış nedeniyle 1 otobüs, 1 tır ve 6 otomobilin karıştığı zincirleme kazada ortalık savaş alanına döndü.
Ekipler Seferber Oldu: Can Pazarı Yaşanıyor
Olayın hemen ardından bölgeye Gaziantep ve Nizip’ten çok sayıda AFAD, UMKE, İtfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Araçlar içerisinde sıkışan yaralıları çıkarmak için ekipler zamanla yarışırken, otoyolun her iki yönünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.
AYRINTILAR GELİYOR...