Gaziantep’te Nefes Kesen Operasyon: İstanbul’dan Gelen Uyuşturucu Yolda Kesildi

İstanbul’dan Gaziantep’e uyuşturucu sevkiyatı yapan şüpheliler, jandarmanın titiz takibiyle kent girişinde yakalandı. Operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken 3 kişi tutuklandı.

Gaziantep Girişinde Durduruldular

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, İstanbul’dan Gaziantep’e uyuşturucu taşındığı bilgisi üzerine geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Aylar süren istihbarat ve fiziki takip sonrası, uyuşturucu sevkiyatını gerçekleştirdiği belirlenen bir araç Gaziantep TAG Otoyolu gişelerinde durduruldu.

Fiziki Takip İstanbul’dan Başladı

Jandarma ekipleri, İstanbul’dan yola çıkan S.G. isimli şüpheliyi kilometrelerce takip etti. Araç, Gaziantep’e giriş yaptığı anda operasyonla durdurularak aramaya alındı.

Eş zamanlı olarak Gaziantep, İstanbul ve Afyonkarahisar’da belirlenen adreslere de baskın düzenlendi.

Araçta ve Adreslerde Yok Yok

Yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Operasyonda;

  • 2 kilo 128 gram kubar esrar

  • 506 gram kokain

  • 243 gram skunk

  • 104 gram metamfetamin

  • 45 gram jamaika

  • 13 adet uyuşturucu hap

  • 7 kilo 500 gram kimyasal madde (parafin)

  • 2 ruhsatsız av tüfeği

  • Uyuşturucu kullanım ve öğütme aparatları

  • Sera düzeneği için çadır ve iklimlendirme ekipmanları

  • Cep telefonları ve laptop

ele geçirildi.

Uyuşturucu maddelerin bir kısmının araç motor bölümüne ve sıvı deterjan bidonları içine gizlenmiş olması dikkat çekti.

6 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı

Operasyon kapsamında toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.A., B.G. ve S.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer şüpheliler Ü.A., Y.E.A. ve D.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri