Gaziantep'in Karkamış ilçesi Kırsal Soylu Mahallesi yakınlarında seyir halinde olan bir kamyonet, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu savrularak yol kenarındaki derin şarampole uçtu. Kazada kamyonet adeta hurdaya dönerken, araç içerisinde bulunan iki kişi sıkışarak ağır yaralandı.
EKİPLER SEFERBER OLDU, ZORLU KURTARMA OPERASYONU
Kaza, bölge sakinlerinin ihbarı üzerine hemen yetkililere bildirildi. Olay yerine kısa sürede Jandarma, 112 Acil Sağlık ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kamyonetin ön kısmında sıkışan ve isimlerinin Ahmed Muhammed ile Mehmet Alkanat olduğu öğrenilen iki yaralı için adeta zamana karşı bir kurtarma operasyonu başlatıldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun ve titiz çalışması sonucu sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılara, sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.
YARALILARIN DURUMU KRİTİK
Ağır yaralı olarak kurtarılan Ahmed Muhammed ve Mehmet Alkanat, hızla ambulanslarla en yakın sağlık kuruluşu olan Nizip Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Edinilen son bilgilere göre, her iki yaralının da hayati tehlikesinin sürdüğü ve tedavilerinin yoğun bakımda devam ettiği öğrenildi.
Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi ve olaya ilişkin tüm detayların ortaya çıkarılması amacıyla Gaziantep Jandarma Komutanlığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.