Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle otobüsün motor kısmında yangın çıktı.
Kısa sürede aracın içi yoğun dumanla dolunca yolcular panikle kapılara yöneldi. Otobüs şoförü, aracı güvenli bir noktada durdurarak kapıları açtı. Yolcular kendilerini hızla dışarı atarken, çevredeki vatandaşlar da büyük bir telaşla olay yerine koştu.
İhbar üzerine bölgeye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve emniyet güçleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde alevler büyümeden kontrol altına alındı ve araç soğutma çalışmaları yapıldı.
Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İlk incelemelere göre yangının teknik bir arızadan kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.