Zehir tacirleri Gaziantep’e ulaşamadan yakalandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadelesi kapsamında yürütülen başarılı operasyonlardan biri daha TAG Otoyolu'nda gerçekleşti. Gaziantep güzergâhı üzerinde yapılan dron destekli takip, narkotik ekiplerinin titiz çalışmasıyla sonuç verdi. Şüpheli bir minibüs belirlenen noktada durdurularak arama yapıldı.
14 Kolide 387 Bin Hap!
Minibüste yapılan aramada tam 14 koliye gizlenmiş 387 bin 464 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu özelliği taşıyan bu hapların, bölge illerine ve özellikle Gaziantep üzerinden dağıtıma gireceği değerlendiriliyor. Şüpheli M.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zehir Tacirlerine TAG Geçit Vermedi
Emniyet kaynakları, TAG Otoyolu'nun uyuşturucu sevkiyatında sıkça kullanılan rotalardan biri haline geldiğini vurgulayarak, bu güzergâhta yapılan denetimlerin hem teknolojik hem de saha takibiyle artırıldığını belirtti. Gaziantep dahil birçok şehri etkileme riski taşıyan bu sevkiyatın engellenmesi, emniyet birimleri tarafından önemli bir başarı olarak değerlendirildi.
Gaziantep Kamuoyu Rahat Bir Nefes Aldı
Bu operasyon, uyuşturucu ticaretine karşı verilen mücadelenin ne denli kararlı sürdüğünü bir kez daha gösterdi. Gaziantep’e ulaşmadan yakalanan bu dev sevkiyat, hem şehir güvenliği hem de halk sağlığı açısından kritik bir öneme sahip oldu.