Baklavanın Yanında Ayran Veya Süt İçme Geleneği Sağlık Mucizesi Çıktı!

Baklavanın Yanında Ayran Veya Süt İçme Geleneği Sağlık Mucizesi Çıktı!
Tatlının yanında ayran ya da süt içilmesinin sebebi bakın neymiş…

Bir Osmanlı geleneği olan tatlı tüketiminde yanında ayran ya da süt servis edilmesi, uzmanlara göre sağlık için son derece olumlu bir gelenek. Tatlı ikramları sırasında, şerbetli tatlıları ayran ya da süt ile tüketmek vücut sağlığı üzerinde birçok olumlu etki yaratıyor.


Beslenme uzmanları tarafından da desteklenen bu gelenek sayesinde tatlıların yanında sunulan ayran ve süt, olası olumsuz etkileri minimuma indirgemekte önemli bir rol oynuyor. Yapılan açıklamalar, tatlı tüketilirken bu içeceklerin tüketilmesinin sağlığa faydalarını gözler önüne seriyor.


Özellikle şerbetli tatlılardan olan baklava yanında içilen ayran, sindirimi hızlandırarak yüksek karbonhidrat alımının daha efektif bir şekilde dengelenmesine katkı sağlıyor. Baklavanın şeker içeriği dişlere zarar verebilecekken, yanında içilen ayran, dişlerin korunmasına katkıda bulunarak şekerin dişler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltıyor.


Süt de, proteini sayesinde ayran gibi, kan şekerini dengelerken, özellikle tatlı sonrasında meydana gelebilecek ani kan şekeri yükselmesini önleyerek, sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. Geleneksel tatlı meclislerini sağlıkla buluşturan bu alışkanlık, şüphesiz modern zamanların sağlık tavsiyeleri ile de örtüşmektedir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.