Gaziantep'te Piknik Sezonu Uyarısı! DİKKAT EDİN! ÖLDÜRÜCÜ ZEHİRE SAHİPLER

Gaziantep'te Piknik Sezonu Uyarısı! DİKKAT EDİN! ÖLDÜRÜCÜ ZEHİRE SAHİPLER
Gaziantep'te havaların ısınması insanları açık hava etkinliklerine yöneltirken, uzmanlar keneler konusunda ciddi uyarılarda bulunuyorlar! Öldürücü kenelere DİKKAT!

Gaziantep'te havaların ısınması insanları açık hava etkinliklerine yöneltirken, uzmanlar keneler konusunda ciddi uyarılarda bulunuyorlar. Özellikle piknik gibi faaliyetlerde bulunacak kişiler için kene tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden yetkililer, bu mevsimde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) yakalanma riskine karşı vatandaşları bilinçlendiriyor.


GAZİANTEP'TE PİKNİK YAPAN VATANDAŞLAR UYARILDI!


Gaziantep ve Türkiye'de, Haziran ve Temmuz aylarının kene vakalarının yoğun olarak görüldüğü dönemler olduğunu belirten sağlık uzmanları, mikrobun türüne ve kişinin bağışıklık sistemine bağlı olarak hastalığın farklı seviyelerde tehlikeler yaratabileceği konusunda uyarıyor. Piknik gibi dış mekan etkinliklerinde vatandaşların giyimlerine dikkat etmelerinin altını çiziyorlar. Uzmanlar pantolon paçalarının çorapların içine sokulmasını ve açık renkli kıyafetlerin kenelerin görülmesi açısından daha uygun olduğunu dile getiriyorlar.


ÖLDÜREBİLİR NASIL ANLAŞILIR?


Kene ısırması nasıl anlaşılır konusunda da ipuçları veren uzmanlar, bu durumun diğer böcek ısırıklarıyla karıştırılabileceğine dikkat çekiyorlar. Kene ısırıklarının kendine has özellikleri olduğuna ve ısırık olduğundan şüphelenildiğinde vakit kaybetmeden sağlık danışanına başvurmanın önemini vurguluyorlar. Kene ısırıklarının genellikle tekil olduğunu ve kenelerin boyun, saç dipleri, kasık ve bacaklar gibi belirli bölgeleri tercih ettiğini ifade ediyorlar. Ayrıca kenelerin bıraktığı ısırıkların sıvı dolu olmadığını, diğer böcek ısırıklarının ise irin içerebileceği bilgisini veriyorlar. Deride kene lekesi veya varlığının hissedilmesi, lekenin fark edilmesi gibi durumlar kene ısırıklarının ayırt edici özellikleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.