Külliyenin danışmanları gitmiş…

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın değişim iradesi sürüyor. İlk değişim milletvekili listelerinde başladı. Listenin neredeyse yüzde 70’i değişti. 

Siyasette ve bürokraside kan değişikliği her zaman faydalıdır. Seçim öncesi bazı vekiller birçok sözler veriyorlar. Bu sözleri seçildikten sonra unutuyorlar. Ya da verdikleri sözleri bir biçimde tutamıyorlar. O nedenle seçmen tepki gösteriyor cezayı partiye kesiyor. O nedenle halkın tepki koyduğu isimlerin aday yapılmaması en doğru tercihtir. Millete rağmen siyaset yapılmaz. 

Erdoğan’ın asıl devrimi anlı şanlı vekillerin değişiminde yapmasıdır. Bu partide kurulduğu günden bu yana bakanlık yapan, genel başkan yardımcılığı yapan birçok ismin liste dışı kalması çok hayırlı olmuştur. Bu makam kimseye tapulu değil ki. Vekil ol, sonra bakan ol, sonra danışman ol,  başka kimse yok mu bu partide?  

Erdoğan işte bu yüzden lider. Garip gurebayı siyasi olarak bir yere getirdi. Siyaset ağalarına da siz biraz durun dedi. Vatandaş ne isterse Erdoğan onu yapar.  Erdoğan’ın siyasi metaforu kefendir. İki metrelik tabuttur. Yani bu dünya geçici diyen bir lider. Kimseye tepeden bakmaz. Halkın içinden birisi. O nedenle halkın ne istediğini biliyor. Erdoğan olmasa Anadolu insanının önü açılmaz. Bizim gibi Anadolu çocukları Erdoğan sayesinde adam yerine konuldu.  Partide, kamuda  değişim aynı zamanda adalet sağlıyor. Yeni ve başarılı isimlerin önü açılıyor. 

Seçim bittikten sonra Erdoğan ikinci büyük değişimi bakanlar kurulunda yaptı. Hiç kimsenin beklemediği kararlar aldı. Yeni ve başarılı isimleri getirdi. 

Milletimiz yeni isimleri çok sevdi. Şu an ki kabine milletin sevdiği ve başarılı bulduğu bir kabinedir. Reis bu işin ustası. Değişimi yönetmesini biliyor. 


 İsmini yeni duyduğumuz birçok ismi bakan yaptı. Ne güzel oldu. Millet sevdi. Ben bir vatandaş olarak değişimi savunuyorum. Bir koltukta hep aynı isimler oturmamalı. 

Bu parti Türkiye’nin en büyük partisi. Reis milletin evlatlarının önünü açıyor. Elbette eski bakanlar da kıymetli isimler. Çok da başarılı olanlar vardı. Ancak bu koltuklar tapulu değil bugün var yarın yok. Reis dünyanın fani olduğunu çok iyi biliyor. Derdi milletin ilerlemesi, devletin güçlenmesi. Şahısların ikbali değil ki. 

Külliyede danışmanlar değişmiş. İsimlerini bilmeden yazıyorum. Kimseyle kavgam ya da dostluğum yok. Değişim çok isabet oldu. İsimlerini değişince duymuş olduk. Demek ki çok da göze batan hizmetleri olmamış. Belki de olmuştur ancak ben bilmiyorum. 

 Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde güçlü ve dinamik bir ekibe ihtiyaç var. Proje üreten, çalışan bir ekibe ihtiyaç var. Reis bu isimlerle yollarını ayırmış. Yeni gelen isimler belki de daha güzel hizmet eder. Yeni isimlere şans vermek gerekir. Ben bir koltukta sürekli kalmanın faydalı olmadığını düşünüyorum. Reis doğru yolda gidiyor.  


Yine 7 Ekim tarihinde bir kongre var. Partide çok köklü bir değişim bekleniyor. 

Gene isimlerden bağımsız söylüyorum. Yeni isimlerin partiye heyecan katacağını düşünüyorum. 

Partide mevcut olan isimlerin faydalı hizmet yapanları devam etmeli ancak yeni isimlere ağırlık verilmelidir. Değişim esastır. Reisi destekliyorum. Yolu açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sinan Burhan Arşivi