Türkiye’nin En Zeki Şehirleri Açıklandı! Gaziantep Kaçıncı Sırada?

Türkiye’nin En Zeki Şehirleri Açıklandı! Gaziantep Kaçıncı Sırada?
Türkiye’nin IQ oranı en yüksek kentleri açıklandı. Açıklanan verilerin ardından herkes Gaziantep’in kaçıncı sırada olduğunu merak ediyor.

Son günlerde gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir ankette, 1 milyonu aşkın katılımcının zeka seviyeleri değerlendirilerek, Türkiye'nin 81 ilinin IQ sıralaması belirlendi. Elde edilen verilerle oluşturulan bu sıralama, Türkiye'nin en zeki şehirlerini gözler önüne serdi. İşte, Türkiye'nin zeka haritası ve en zeki şehirleri hakkında detaylı bilgiler.

TÜRKİYE'NİN EN ZEKİ ŞEHİRLERİ BELİRLENDİ

Türki̇ye'ni̇n En Zeki̇ Şehi̇rleri̇ Beli̇rlendi̇Türki̇ye'ni̇n En Zeki̇ Şehi̇rleri̇ Beli̇rlendi̇

Yapılan geniş çaplı anket, katılımcılara farklı zeka kategorilerinde sorular yönelterek zeka seviyelerini ölçtü. Ankete katılan 1 milyon kişiden elde edilen veriler, analiz edilerek Türkiye'nin en zeki şehirleri listesi oluşturuldu. Bu liste, her ilin toplam zeka puanına göre sıralanarak ortaya çıktı.

ZEKA SIRALAMASINDA İLK SIRALAR HANGİ ŞEHİRLERİN?

Zeka Siralamasinda İlk Siralar Hangi̇ Şehi̇rleri̇nZeka Siralamasinda İlk Siralar Hangi̇ Şehi̇rleri̇n

Ankette elde edilen verilere göre, Türkiye'nin en yüksek zeka puanına sahip şehirleri arasında başı çekenler büyük bir merakla bekleniyor. İlk sıralarda yer alan şehirlerin, sadece nüfus yoğunluğuyla değil, aynı zamanda zeka seviyesiyle de öne çıktığı belirlendi. İşte listedeki ilk 10 kent:

Eskişehir: 105.20

Ankara: 104.91

İzmir: 104.51

Muğla: 104.12

Çanakkale: 104.02

İstanbul: 104.02

Kocaeli: 103.85

Balıkesir: 103.59

Bursa: 103.47

Kırklareli: 103.38

GAZİANTEP LİSTENİN KAÇINCI SIRASINDA?

Gazi̇antep Li̇steni̇n Kaçinci SirasindaGazi̇antep Li̇steni̇n Kaçinci Sirasinda

Araştırma sonuçlarından elde edilen ilginç bulgular ve analizler, Türkiye'nin farklı coğrafyalarında zeka seviyelerindeki çeşitliliği ortaya koyuyor. Bu veriler, sadece şehirler arasındaki rekabeti değil, aynı zamanda eğitim, kültür ve çevresel faktörlerin zeka üzerindeki etkilerini de gözler önüne seriyor. Gaziantep 99.40 IQ seviyesi ile listenin 49. Sırasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum