Nilüfer Köylüoğlu'nun ilk romanı "Verda" çıktı

Nilüfer Köylüoğlu'nun ilk romanı "Verda" çıktı
Yayınlandığı ilk hafta en çok okunanlar listesine giren Verda, Gaziantep'li Eğitimci Nilüfer Köylüoğlu'nun ilk romanı oldu.

Ailesiyle Amerika'ya yerleşene dek, Yeşilköy'deki bir köşkte dedesi ve babaannesiyle birlikte yaşayan, çocukluğunun mutlu günlerini dedesinin Şarköy civarındaki bağlarında geçirmiş, bir genç kız olan Verda'nın hayatının anlatıldığı bu güzel aşk romanı, 1964-1995 yılları arasında geçiyor.

Remzi Kitapevi'nden çıkan romanda, dönemin siyasi, ekonomik ve kültürel çalkantılarına ve Türkiye'de tarıma, özellikle de şarapçılığa hak ettiği önemin verilmeyişine değiniiliyor.

Nilüfer Köylüoğlu Kimdir ?

Gaziantep'in ilk sanayici ve müteşebbislerinden me Hum Ömer Köylüoğlu'nun kızı ve kentimizdeki bir çok gencin İngilizce öğretmeni olan Nilüfer Köylüoğlu, 1963-1974 Özel Gaziantep Kolejinden mezun olduktan sonra 1974 yılında ABD Hudson High School, 1978 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü ve 1994 yılında Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümlrrinden mezun oldu.

Yazar Nilüfer Köylüoğlu'nun şiir ve öyküleri bu ana kadar çeşitli yayınlarda yer aldı ve 2021 yılında Veda isimli bu öykü kitabı yayımlandı.

Verda, halen “Çok Satanlar”da ilk beşte bulunuyor ve Gazianteplileri gururlandırıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.