Mustafa Kemal Atatürk Özellikle Araştırtmıştı! Türklerin Ataları Kayıp Kıta Mu'dan mı Geliyor? Kayıp Kıta Mu Gerçek Mi?

Mustafa Kemal Atatürk Özellikle Araştırtmıştı! Türklerin Ataları Kayıp Kıta Mu'dan mı Geliyor? Kayıp Kıta Mu Gerçek Mi?
Mu Kıtası Nedir? Kayıp kıta Mu gerçek mi? Mu kıtası efsanesi, dünyanın en eski ve gelişmiş uygarlıklarından birinin yaşadığı iddia edilen, ancak bir felaket sonucu sulara gömülen efsanevi bir kıtadır. Peki, Mu kıtası nedir?

Kayıp kıta Mu nerede? Mu kıtası gerçek mi? Mu kıtası, dünyanın en eski ve gelişmiş uygarlıklarından birinin yaşadığı iddia edilen, ancak bir felaket sonucu sulara gömülen efsanevi bir kıtadır. Mu kıtasının nerede olduğu, nasıl battığı ve hangi medeniyetlerle bağlantılı olduğu gibi sorular, tarih meraklılarının ilgisini çekmektedir. Peki, Mu kıtası nedir? Mu nerede, efsane hakkında iddialar neler? Kimler ilgilendi? İşte merak edilenler…

Mu Kıtası Nedir?

Mu kıtası, ilk olarak 19. yüzyılda yaşamış yazar ve gezgin Augustus Le Plongeon tarafından Büyük Okyanus’ta yer aldığı ve 14 bin yıl önce batarak yok olduğu ileri sürülmüş, günümüzde bilim çevrelerinde sözdebilimsel bir iddia olduğu kabul gören efsanevi bir kıtadır. Le Plongeon, kıtada Antik Mısır ve Mezoamerika toplumlarının atalarının yaşadığını iddia etmiştir. Kavram daha sonra, kıtanın bir zamanlar Pasifik Okyanusu’nda var olmuş olduğunu iddia etmiş James Churchward tarafından popülerize edilmiştir. Mu’nun ve benzer şekilde kayıp bir kıta olduğu iddia edilmiş Lemurya’nın varlığına dair iddialar, iddianın yaratıcısı Le Plongeon’un zamanından beri destek görmemiştir. Günümüzde de bilim dünyasındaki fikir birliği, Mu kıtasının var olmuş olmasının fiziksel olarak mümkün olmadığı ve iddianın herhangi bir bilimsel dayanağı olmadığı yönündedir .

Kayıp Kıta Mu Nerede?

Mu kıtasının tam olarak nerede olduğu konusunda farklı görüşler vardır. Bazıları Mu’nun Atlantik Okyanusu’nda, bazıları ise Pasifik Okyanusu’nda bulunduğunu savunmaktadır. Churchward’a göre Mu, Pasifik Okyanusu’nda Hawaii, Fiji ve Paskalya Adası gibi adaların bulunduğu bölgede yer alıyordu. Churchward, bu adalarda bulunan taş heykellerin ve yazıtların Mu uygarlığının izlerini taşıdığını iddia etti. Churchward ayrıca, Mu’dan ayrılan insanların Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika’da çeşitli medeniyetler kurduğunu ve ortak kültürel özellikler bıraktığını öne sürdü.

Mu kıtası neden yok oldu? Efsane Hakkında İddialar Neler?

Mu kıtasına dair pek çok iddia ortaya atılmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Mu kıtasının batışını anlatan bir yazının Meksika’da bulunan Teotihuacan Palenque Mabedi Piramidi’nin duvarında yer aldığı iddia edilmiştir. Yazının çevirisi şöyledir: "6 Kaan yılı Zak ayı II Maluk günü başlayan korkunç yer sarsıntısı, 13 Şuen’e kadar devam etti. Mu kıtası felakete kurban gitti. Mu ülkesi iki kere kalktıktan sonra bir gece çöktü, üstünü sular kapladı. Toprak birkaç defa havaya kalktı ve oturdu. Felaket, 64 Milyon insanın ölümüne sebep oldu."
  • Japonya’nın güneyindeki Yonaguni Adası yakınlarında bulunan ve doğal veya yapay olduğu tartışmalı olan su altı yapılarının, Mu kıtasının kalıntıları olduğu iddia edilmiştir. Bu yapılar, piramit şeklindeki basamaklı teraslar, dikdörtgen duvarlar, dikilitaşlar ve heykellerden oluşmaktadır.
  • Mu kıtasının batışının, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de sona ereceği iddia edilen Uzun Sayım döngüsünün başlangıcına denk geldiği iddia edilmiştir. Bu iddiaya göre, Mu kıtasının batışı, dünyanın bir sonraki yıkımını işaret etmektedir.

Kimler İlgilendi?

Mu kıtası efsanesi, tarih meraklıları, alternatif tarihçiler, ezoterikçiler, mistikler ve komplo teorisyenleri gibi çeşitli kişi ve grupların ilgisini çekmiştir. Mu kıtasının varlığına inanan veya araştıran bazı kişi ve gruplar şunlardır:

  • Edgar Cayce: Ünlü bir medyum olan Cayce, Mu kıtasının varlığına inanmış ve reenkarnasyon yoluyla Mu uygarlığını yaşadığını iddia etmiştir. Cayce, Mu’nun batışının nedeninin insanların kötüye kullanımından kaynaklanan enerji dengesizliği olduğunu söylemiştir.
  • Graham Hancock: Alternatif tarihçi ve yazar olan Hancock, Mu kıtasının varlığını savunmuş ve bunun için çeşitli kanıtlar öne sürmüştür. Hancock, Mu’nun batışının buzul çağının sonunda meydana gelen küresel sellerle ilişkili olduğunu ileri sürmüştür.
  • Raëlizm: UFO inancına dayanan bir din olan Raëlizm, Mu kıtasının varlığını kabul etmektedir. Raëlizme göre, Mu kıtasında yaşayan insanlar, uzaylılar tarafından yaratılmıştır. Uzaylılar daha sonra Mu kıtasını yok etmiş ve insanları diğer kıtalara dağıtmışlardır.

Mu kıtası ve Atatürk

Atatürk, Mu kıtasıyla ilgili olarak 1930’larda bir araştırma yaptırdı. Mu kıtasının, Türklerin ilk yaşadıkları yer olabileceğini ve Pasifik Okyanusu’nda bir felaket sonucu battığını düşündü. Mu kıtasında yaşayanların yüksek bir medeniyete ulaştıklarını ve Tanrı kavramının da insan aklıyla anlaşılamayacağını savundu. Atatürk, bu konuda çeşitli kaynaklar okudu ve kısa tezler hazırladı. Ayrıca, Meksika Büyükelçisi Tahsin Mayatepek’e, antik Maya tabletlerinde Mu kıtasından bahsedilip bahsedilmediğini araştırmasını emretti. Atatürk’ün Mu kıtasına olan ilgisi, Türk Tarih Tezi’nin bir parçası olarak görülebilir. Ancak Atatürk’ün Mu kıtasına dair iddiaları bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Mu kıtasının varlığına dair iddialar, günümüzde sözdebilimsel olarak kabul edilmektedir.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.