Gaziantep'te Market Fiyatları Tepki Çekti: Meyve Ve Sebze Fiyatlarında Şok Artış!

Gaziantep'te Market Fiyatları Tepki Çekti: Meyve Ve Sebze Fiyatlarında Şok Artış!
Gaziantep'te marketler, sebze ve meyve reyonunda gözleri şaşırtan fiyatlarla dikkat çekiyor. 80 ile 260 TL arasında değişen fiyatlara şahit olan vatandaşlar, bu duruma şok ve şaşkınlıklarını saklayamayarak tepki gösteriyorlar.

Gaziantep'te sebze ve meyve fiyatlarındaki bu hızlı artış, bir marketin reyonundaki fiyat etiketlerinde net olarak görülüyor. Özellikle 80 TL'den başlayan yenidünyanın yanı sıra, 94 TL'lik urmut, 114 TL'lik muz, 105 TL'lik şeftali ve 260 TL'lik erik fiyatları görenleri hayrete düşürüyor. Vatandaşlar, yüksek fiyatlara tepki göstererek, reyonlara yaklaşmayı bile reddediyorlar.



ETİKET OYUNLARI VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

Marketlerde yüksek fiyatların yanı sıra oynanan etiket oyunları da alışveriş yapanların sabrını taşırıyor. 115 TL yerine 114.99 ve 80 TL yerine 79.99 yazılması gibi küçük oyunlarla vatandaşların zekasıyla alay edildiği hissi oluşuyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, 1 kuruşluk indirimlerle dalga geçildiğini ve bunun etik olmadığını ifade ediyorlar.



ÇÜRÜK ÜRÜNLER YARI FİYATINA SATILIYOR

Marketlerdeki fahiş fiyatlar nedeniyle satılamayan ürünlerin kaderi ise daha çarpıcı; çürümeye yüz tutmuş ürünler yarı fiyatına satışa çıkartılıyor. Hatta çürük ürünlerin satışının yapıldığı durumlar dahi gözlemleniyor. İndirim adı altında halka tüketilmesi zor ürünler sunulurken, bu durum marketlere yönelik tepkilerin artmasına neden oluyor. Çaresiz bazı vatandaşların bu ürünleri almak zorunda kalması ise üzücü bir tablo ortaya koyuyor.



DENETİMLERİN ARTIRILMASI ÇAĞRISI

Sıkça karşılaştıkları etiket oyunlarına maruz kalan vatandaşlar, marketlere yönelik denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Sürekli indirim bahanesiyle satışların yapıldığını ve son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerin dahi pazarlandığını dile getiren vatandaşlar, insan sağlığıyla oynanılmaması gerektiğinin altını çiziyorlar.




GIDA ÜRÜNLERİNE ÖZEL DENETİM İSTEĞİ

Gaziantep'te özellikle gıda ürünleri konusunda daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan tüketiciler, bazı marketlerin çürümüş sebze ve meyveleri normalmiş gibi sunmaya çalıştıklarını ve alım gücünün düşük olması nedeniyle insanların mecburiyetten bu ürünleri satın aldıklarını ifade ediyorlar. Çürümüş domateslerin bile gıda olarak kullanılmak üzere satın alındığı ve bu durumun kabul edilemez olduğu konusunda fikir birliğine varılıyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.