Gaziantep'te Et Fiyatları Uçuyor! Bayram sonrası ette yeniden fiyatlar belirlendi

Gaziantep'te Et Fiyatları Uçuyor! Bayram sonrası ette yeniden fiyatlar belirlendi
Gaziantep’te Ramazan Bayramı sonrası et fiyatları yeniden güncellendi. Vatandaşların et fiyatlarının yükselmesine tepki gösterirken hükümetin ithalatın önünü açması ve besilik hayvan getirilmesi yönünde talepte bulunuyorlar.

Canlı koyun satışlarının kilogram bazında 50 – 60 Kg. aralığında olan bir canlı hayvanın satış bedelinin 15 ila 20 Bin TL arası olması tahmin edilmekte.

Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Bekir Özsert, et ve canlı hayvan satış fiyatlarının artması üzerine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:” Öncelikle dişi koyun kesimine asla müsaade edilmemesi gerekiyor. Besiciler süt fiyatının düşük olmasından dolayı dişi hayvanları kesmeyi tercih ediyor. Bu nedenle hayvancılığı teşvik için, süt fiyatları artırılarak güncellenmeli. Hükümet büyük holdinglere değil, hayvancılık yapan köylüye destek vermesi gerekiyor. Bu bağlamda dişi koyun kesimine asla müsaade edilmemesinin yanında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı bu işi sıkı tutup gerekli denetimleri yapmalıdır. Büyük baş Besiciler hayvanlarını kesmek istemiyorlar çünkü yerine koyacak büyükbaş hayvan bulamıyorlar. Hükümetin ithalatın önünü açarak besilik hayvan getirilmesine izin vermesi gerekiyor. Bu da aslında bir çözüm değil ama üretime teşvik çıkması gerekiyor.”

Canlı Hayvan fiyatlarının tahmin edildiği satış fiyat aralığı şu şekilde tahmin edilmekte,

Canlı Koyun: 190 TL

Canlı Dana: 200 TL

Karkas Koyun Gövde: 415 TL

Dana Karkas: 385 TL

Et satış fiyatlarının tahmin edildiği satış fiyat aralığı ise şu şekilde tahmin edilmekte,

Kuzu Kıyma: 600 – 650 TL

Kuzu Parça: 650 – 700 TL Kuzu

Kuşbaşı: 750 – 800 TL

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum