Gaziantep Bu Çay Markasının İflasını Konuşuyor! Ünlü Çay Markası Ekonomik Krize Yenik Düştü

Gaziantep Bu Çay Markasının İflasını Konuşuyor! Ünlü Çay Markası Ekonomik Krize Yenik Düştü
Türkiye'nin önde gelen çay üreticilerinden biri olan ve Gaziantep'te market raflarından tanıdığımız ünlü marka, artan ekonomik baskılara daha fazla dayanamayarak konkordato ilan etti. Yargı makamları tarafından firmaya belirli bir süre tanındı.

Küresel ekonomik dalganın Türk işletmeleri üzerindeki etkileri giderek ağırlaşıyor. Nakit akışındaki daralmalar, birbiri ardına yaşanan mali sıkıntılarla birçok işletmenin konkordato ya da iflasa sürüklenmesine sebep oldu. Türkiye pazarında güçlü kabul edilen bazı işletmeler dahi finansal çöküşlerini engelleyemedi.

Yeniakit.com.tr'de yer alan habere göre; Ortaya çıkan ekonomik manzarada, tedirginlik yaratan en yeni gelişme; ulusal olarak tanınan ve her markette karşımıza çıkan popüler çay markasının konkordato talebinde bulunması oldu.


Tirebolu 42 Çay markasının sahibi olan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin açtığı konkordato tasdik davası, yargı makamlarınca görüşülüyor. Mahkeme, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü kayıtlarına göre, şirkete 19/03/2024 tarihinden itibaren bir yıllık süre tanıdı.


Gaziantep detayı ise halkın dikkatini çeken bir başka durum oldu. "Tirebolu 42" markası, son eklenen "42" rakamı sebebiyle vatandaşlar arasında Konya merkezli bir işletme gibi algılanıyordu.

Kaynak:yeniakit.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum