Bedava Doğal Gaz Dönemi Gaziantep'te Sona Eriyor! İşte O Tarih

Bedava Doğal Gaz Dönemi Gaziantep'te Sona Eriyor! İşte O Tarih
Gaziantep'te vatandaşları etkileyecek önemli bir gelişme yaşanıyor: Ücretsiz doğal gaz tüketiminin bitiş tarihi yaklaşıyor.

Resmi Gazete'de geçtiğimiz yıl yayımlanan bir kararnameyle, Gaziantep başta olmak üzere Türkiye genelinde konutlarda 25 metreküplük doğal gaz tüketimi devlet tarafından karşılanmaktaydı. Ancak bu uygulama, yakın bir tarihte, 1 Mayıs 2024'te son bulacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamaları çerçevesinde, bu konudaki netleşme ve uygulamanın sona ermesi kuvvetle muhtemel görünüyor.


Bakan Şimşek'in, kamu kurumları ve belediyelere bütçe dışı ya da ek bütçe taleplerinde bulunmamaları yönünde net ifadeler kullanması, doğal gaz desteğinin sonlandırılacağı yönündeki beklentileri pekiştiriyor. Şimşek'in "Bütçe dışı kimse bir şey istemesin, bir kuruş yok" ifadeleri, bu destekleme politikasının devam etmeyeceğinin habercisi olarak yorumlanıyor. Dolayısıyla, doğal gaz desteğinin bitişine sadece 20 gün kala, Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye'deki vatandaşların, önümüzdeki aylarda faturalarında bir artış yaşama olasılığı yüksek.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.