Gaziantep'te de şubelerini kapatan Türkiye'nin 44 yıllık dev zincir marketi iflas BAYRAĞINI ÇEKTİ

Gaziantep'te de şubelerini kapatan Türkiye'nin 44 yıllık dev zincir marketi iflas BAYRAĞINI ÇEKTİ
Gaziantep de dahil olmak üzere Türkiye genelinde şubeleri bulunan, yıllara meydan okuyan Beğendik market zinciri, mali krizleri aşamayarak yolun sonuna geldi.

Gaziantep de dahil olmak üzere Türkiye genelinde şubeleri bulunan, yıllara meydan okuyan Beğendik market zinciri, mali krizleri aşamayarak yolun sonuna geldi. 1980'lerde temelleri atılan ve sonrasında Real Market zincirini bünyesine ekleyen Beğendik için mahkeme iflas kararını verdi.


İstanbul merkezli Beğendik marketler zinciri, ekonomik sıkıntılarını aşamadı ve sonunda iflas bayrağını çekti. İki şirketin rekabetçi piyasada ayakta kalma çabası, mahkeme tarafından sonlandırıldı. Beğendik Mağaza A.Ş. ve Beğendik Yiyecek İçecek şirketleri için verilen iflas kararı, önceden Real markasına alınan kararın bir yankısı oldu.

Türk perakende sektörünün önde gelen isimlerinden biri haline gelen Beğendik, finansal sıkıntılarla mücadelesini kaybetti. 1980'li yılların başında Kayseri'da doğup, zamanla Real Marketleri de kapsayacak biçimde genişleyen Beğendik için mahkeme, kurtuluş umudunu iflas ile sonlandırdı.

Şirketin zor günler geçirdiğinin açık bir işareti olan konkordato talebi, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce değerlendirildi. 16 Ekim tarihinde verilen kararla Real ve Beğendik için kayyum atanmasına karar verilmesi, iflas sürecinin başlangıcı oldu.

Mahkeme, önce Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. A.Ş ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Ltd. şirketlerinin iflasına hükmetti ve sonrasında tasfiye süreci başladı.

Beğendik, 1986 yılında Kayseri'de başlayan yolculuğuna, Ankara'da büyüyerek ve Real'i satın alarak İstanbul pazarına girerek devam etti. Ancak 2002 yılı geldiğinde İstanbul'daki varlığını sonlandırmak zorunda kalan şirket, mali krizlerin pençesinde kıvranırken, çalışanlarına maaş ödeme güçlüğü çekti ve sonunda Alman Metro grubundan satın aldığı Real'in iflasına da neden oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.