Flaş Haber: Video Haber...Bozkurtta Yaşanan Felaket Gaziantep'i Korkuttu!Gaziantep'te Tehlike Saçan Kaç Dere Yatağı Var! İki Hastane Tehlikede

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketleri sonunda 48 kişinin vefat ettiği ve 77 kişinin de halen kayıp olduğu belirtilirken sel felaketlerinin böyle devam etmesi halinde Gaziantep’in de derelerden oluşan bir şehir olması nedeniyle felaketlere karşı hazır olması gerektiği kaydedildi.

GAZİANTEP’TE KAÇ DERE VAR?

Gaziantep’in coğrafi yapısından dolayı dere sayısının çok fazla olduğu ve bunların başında Şehitkamil’de bulunan Cinderesi, Suludere ve şehri ikiye bölen Alleben deresi olduğu öğrenilirken, Şahinbey’de ise Yeşilvadi ve buna benzer dereler bulunduğu ifade edildi.

İKİ HASTANE DERE ÜZERİNDE

Gaziantep’teki Alleben’in devamı olan Perilikaya mahallesinde hizmet veren Abdulkadir Yüksel Devlet hastanesi’nin dere içerisinde bulunduğu ve sel felaketiyle karşı karşı kalabileceği ifade edilirken aynı şekilde Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma Hastanesi’nin de yine dere üzerine yapıldığı ve daha öncede yine bir sel felaketinde büyük sıkıntı yaşadığı belirtildi.

SULUDERE, YEŞİLDERE VE ALLEBEN DERESİ ÜZERİNDEKİ KONUTLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Gaziantep’te son yıllarda genellikle konut ihtiyaçlarının artması nedeniyle Gölgelik’te bulunan Suludere ile Kayaönü yakınındaki Cinderesi ve Şahinbey’de Ertuğrul Gazi Mahallesi altında bulunan Yeşildere’nin üzerindeki konutların da ve bunun yanısıra parkında daha önce gelen sellerde büyük sıkıntılar yaşadığı ve iklem değişikliğinden dolayı yağışlar artınca büyük tehlike arz ettiği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.