Rafadan Tayfa İzlerken Uyanık Beyin Pili Ameliyatı Oldu! Başarılı Beyin Cerrahı Doç. Dr. Sait Öztürk TRT Ekibini Hastaneye Getirdi!

Distoni hastası olan Zeynep Liva Elmacı, başarılı Beyin Cerrahı Doç. Dr. Sait Öztürk tarafından gerçekleştirilen Beyin Pili ameliyatı sırasında, TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi “Rafadan Tayfa” izlerken bir yandan da doktoru ile sohbet etti. Bu anların paylaşılmasının hemen ardından TRT Ekibi ve Rafadan Tayfa Karakterleri geçmiş olsun ziyaretine geldi. İşte detaylar…

Zeynep Liva Elmacı önceki günlerde başarılı bir beyin pili ameliyatı geçirmişti. Doktoru Doç. Dr. Sait Öztürk’ün Instagram hesabında yayınlanan ve ameliyat esnasında yapmış olduğu sohbet ile oldukça dikkat çekmişti. Ameliyat aşamasında doktoru ile sohbet etmesi gereken Zeynep yaşadıklarını anlatırken aynı esnada “Rafadan Tayfa” çizgi filmini izlediğinden bahsetmişti.

DOÇ. DR. SAİT ÖZTÜRK, TRT EKİBİ İLE İLETİŞİME GEÇTİ

Beyin Pili Ameliyatı sırasında uyanık olan Zeynep, Dr. Sait Öztürk’ün telefonundan Rafadan Tayfa izlemişti.

Rafadan Tayfa sevgisinin hastası Zeynep’te oldukça yoğun olduğunu fark eden Doç. Dr. Sait Öztürk, sosyal medya üzerinden TRT ekibi ile iletişime geçerek küçük hastası Zeynep’in mutlu anlar yaşamasına vesile oldu.

Ameliyattan bir hafta sonra TRT ekibi ve Rafadan Tayfa maskotlarını karşısında gören Zeynep oldukça mutlu anlar yaşadı ve şaşkınlığını gizleyemedi.

Hastane ziyaretinde ise TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ziyad Varol, TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmuşoğlu ve yapımcı İsmail Fidan'ın yanında ziyarette, Hayri, Kamil, Akın ve Mert karakterlerinin maskotları, 11 yaşındaki Zeynep’e moral depoladı.

TRT GENEL MÜDÜRÜ TELEFONLA ARADI

Ziyaret esnasında TRT Genel Müdürü  Mehmet Zahid Sobacı telefonla Zeynep ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Duyguları sorulan Elmacı, böyle güzel bir sürpriz karşısında çok mutlu olduğunu ifade etti. En sevdiği karakterin Hayri olduğunu ise belirtmeden geçemedi.

TRT GENEL MÜDÜR YARDIMCISINDAN ZEYNEP’E SÖZ

TRT Genel Müdür Yardımcısı Ziyad Varol da küçük Zeynep’e  "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa” filmini beraber izleme sözü verdi. Varol sözlerine “Bütün bu işi neden yaptığımızı, TRT'nin kamu yayıncısı olmakla ilgili motivasyonunu çok güzel anlatan bir örnek bu. Tam da bu yüzden biz işimizi çok özenle yapmaya çalışıyoruz. Zeynep'e de sözümüz oldu. Hastanedeyken filmi izleyemedi. Hastaneden çıkar çıkmaz Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa filmini kendisiyle izleyeceğiz." 

DOÇ. DR. SAİT ÖZTÜRK, ÇOCUKLARA UMUT OLUYOR

Doç. Dr. Sait Öztürk Zeynep gibi daha önceleri bir çok hastasına Beyin Pili ve Epilepsi Pili tedavileri ile umut olmaya devam ediyor. İlaçla tedavi edilemeyen hastalıklarda Beyin Pili tedavisi uygulayan başarılı cerrah aynı zaman Türkiye’de ilk defa Akıllı Beyin Pili tedavisini uygulayan doktor olarak da biliniyor.

Doç. Dr. Sait Öztürk Kimdir?

1982 doğumlu olup, İstanbul Marmara Üniversitesinden 2007 yılında mezun olan Doç. Dr. Sait Öztürk; 2009-2014 yılları arasında nöroşirurji eğitimini tamamladı. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri Harvard Tıp Fakültesi Beth Israel Deaconess Medical Center’da Prof. Dr. Ron L. ALTERMAN gözetiminde Fonksiyonel Nöroşirurji (Hareket Bozuklukları – Epilepsi Cerrahisi – Nöromodülasyon Cerrahileri) alanında eğitimini sürdürdü. 2016 yılında Yardımcı Doçentlik, 2019 yılında ise Doçentlik unvanını aldı. 2015 yılından bu yana ağırlıklı olarak Fonksiyonel Beyin Cerrahisi ameliyatları ile ilgilenen Doç. Dr. Öztürk, o tarihten bu yana kadar Parkinson hastalığı, distoni hastalığı ve esansiyel tremor hastaları başta olmak üzere 200’den fazla derin beyin stimülasyonu cerrahisi uygulamıştır.

Ayrıca Rusya, Orta Doğu, Balkanlar, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler coğrafyasında ilk defa ilaca dirençli epilepsi, tedaviye dirençli majör depresyon gibi hastalıklarda derin beyin stimülasyonu cerrahisini uygulayan hekimdir.

Doktor Sait Öztürk, son 5 yılda uluslararası 50’den fazla çalıştay veya kongreye uzman konuşmacı olarak davet edilmiş, birçok ülkede fonksiyonel beyin ameliyatları için misafir edilmiş ve farklı ülkelerde meslektaşlarına ve hastalara yardımcı olmuştur. 2023 yılı itibariyle 26 farklı ülkeden toplam 600 üzerinde hastanın fonksiyonel cerrahi tedavisinde yüksek başarı oranları ile hizmet sunmuştur.

Uluslararası 60 üzerinde bilimsel çalışma, çok sayıda kitap bölümü yazarlığı, nöromodülasyon alanında birçok kitapta editörlük yapmıştır. Halihazırda birçok SCI kapsamında dergide hakemlik görevi vardır. EANS (Avrupa Beyin Cerrahisi Cemiyeti) ve TND (Türk Nöroşirurji Derneği) üyesi olup, Stereotaktik-Fonksiyonel-Ağrı ve Epilepsi Grubunun yönetim kurulu üyesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.