Gaziantep'ten İngiltereye Başarı Hikayesi! Gaziantepli Nadir Gül Sıfırdan Başlayıp İngiltere'de Restoran Zinciri Sahibi Oldu...

Gaziantep'ten İngiltereye Başarı Hikayesi! Gaziantepli Nadir Gül Sıfırdan Başlayıp İngiltere'de Restoran Zinciri Sahibi Oldu...
21 yıldır İngiltere’de yaşayan ve mutfak sektöründe çıraklıktan şefliğe uzanan bir mesafe alan alan Nadir Gül şimdilerde de kendisine ait açtığı restoran zincirleri ile İngiltere’nin tanınmış isimleri arasına girmeyi başardı.

Nadir Gül ‘’ müşterilerine dünya mutfağının özel menülerini sunuyor olmasına rağmen özellikle birçok İngiliz vatandaşı özellikle Türk mutfağını tercih ediyor. Aslında böylelikle ülkemin tanıtımına katkıda bulunduğum için gurur duyuyorum.’’



Soru / Cevap


1/ Nadir bey öncelikle size tanıyabilir miyiz?
/ 1984 Gaziantep doğumluyum 21 yıldır İngiltere’deyim.

2/ Kaç yıldır bu sektörün içindesiniz?
/ 20 yıldır mutfak sektöründeyim bu işin çıraklığından gelen bir şefim, 10 yıldır kendi restoranlarımı işletmekteyim.

3/ Gaziantep’ten Londra’ya uzanan başarı öyküsü kısaca bahseder misiniz?
/ Kendime inandığım an çıktım bu yola. En dipten başlayıp adim adım ilerledim. Dışarıdan kendimi görebilmeyi öğrendim, öğrendikçe kendi hatalarımı düzeltip bakış açımı değiştirdim
Düştüm, kalktım, yenildim ama asla pes etmedim. Gece gündüz çalışıp kendi şansımı kendim yarattım.

4/ Nadir bey sıfırdan başlayıp bu kadar büyük başarı yakalamak kolay olmasa gerek, okuyucularımızla zorluklarla baş etme yöntemlerinizi paylaşırmışsınız.

/ Hayat her zaman toz pembe olmuyor hele ki yurtdışındaysanız 1/0 yenik başlıyorsunuz. Çok tıkandığım, bunaldığım zamanlar oldu tek söyleyebileceğim risk almak. Kimsenin inanmadığı hayır asla olmaz dediği her manevram hayatimi kazandırdı. Beni ben yapan inancım her zaman yarınlarıma odaklanmam.



5/ Farklı konseptlerde restoranlarınız olduğunu biliyoruz, her birinde ayrı başarı sağladınız bize biraz bundan bahseder misiniz? Konseptlerin farklılıklarını bize anlatır misiniz?
/ 3 restoran sahibiyim, biri türk mutfağı ingilizler çok seviyor diğeri ingiliz – türk mutfağı son olarak dünya – Türk mutfağı her kültürün ayrı bir anlamı ayrı bir lezzeti var bunları Gaziantep yöre ve baharatlarıyla harmanlamak en güzeli ve müşterilerimizle en özenli şekilde buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.


6/ Türkiye’nin en özel ödüllerinden birini alıp İngiltere’nin en iyi is adamı seçildiniz, öncelikle tebrik ederiz. Duygularınızı bizimle paylaşır misiniz?
/ ‘’21 yıldır bu işi yapan biri olarak, her günümü her dakikamı bu iş için harcayan biriyim. Çocukluğumu, delikanlılığımı, hayatımın en güzel günlerini bu işi yapabilmek için kullandım. Gelmiş olduğum noktaya baktığımda, bu ödülleri almak beni çok mutlu ediyor. Emeğin hakka dönüşmesi olarak görüyorum bu işi. Beni en mutlu eden şey ise 1.5 milyon genç girişimci kardeşlerim tarafından seçilmiş olmam birilerine örnek olmak feyz almalarını sağlamak en büyük onur benim için.

7/ Nadir bey hizmet sektörü oldukça zor rakiplerinizle sizi ayıran özellik nedir?
/ Biraz öncede dediğim gibi örnek almaları insanlara feyz vermem beni mutlu ediyor onlara oncu olmaya devam edeceğim :)

8/ Nadir bey spora olan düşkünlüğünüzle biliniyorsunuz? Gün içerisinde kendinize ne kadar vakit ayırıyorsunuz?
/ Haftanın 6 günü en az 2 saat sporumu yaparım, sağlam kafa sağlam vücutta olur sözü ilkemdir, geri kalan zamanlar kapanana kadar restoranlarımda olurum, her departmanla kendim ilgilenirim.

9/ Bu noktaya kendi emeklerinizle geldiğinizi çok çalıştığınızı biliyoruz bunu okuyucularımızla paylaşır misiniz?
/ Hiç bir zaman bahane üretmedim, hep çalıştım en iyisini nasıl yaparım sorunun cevabini kovaladım, sürekli insan biriktirdim sosyal olmaya çalıştım. Üretkenlik, kararlılık, tutku, dürüstlük içtenlik ve sevgi bunlar benim yasam bicimimdir. Her zaman disiplinli ve planlı çalışım işte benim sırım bu.

10/ Nadir bey son olarak okuyucularımıza ne söylemek istersiniz?
/ Olay gazetesi ekibine ve okurlarına çok teşekkür ederim kendimi iyi ifade edebildiğim bir yerde olmak ve özellikle kendi memleketimde olmak mutluluk benim için teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.