Gaziantep FK ununu elemiş!

Ligde sona gelinirken, alt sıralarla, üst sıradaki rakipleriyle pek işi olmayan Gaziantep FK, artık “Lig bitse de gitsek” düşüncesinde. Çünkü, ne alacağı var ne vereceği… Artık sezonu tamamlama derdinde.
Gaziantep Futbol Kulübü deyim yerindeyse Ununu elemiş, eleğini duvara asmış ve prestij maçlarına çıkıyor. O maçlardan birisi de Konyaspor maçı. Rakip için çok önemli bir maç. Şampiyonluk yolunda, şampiyonlar ligi yolunda kritik bir sınav. Ama konuk takım Gaziantep için hiç öyle değil. Zaten, maçın geneline baktığımızda da ev sahibi takımın oyun üstünlüğü ve skor üstünlüğü ön plana çıkıyor.
Gaziantep’te S.O.S veren bir savunma, kanatları kullanamayan bir ekip var. Eh.. Deplasmanda da keçeyi suya atmış ve neresi çıkarsa orayı taşlayan bir takım. Durum böyle olunca şöyle oynadı, böyle oynadılara hiç gerek yok. Sonuç elde var sıfır…
Gelelim asıl meseleye. Şu sıralarda Gaziantep FK’da iç savaş var.. Bu transferleri kim yaptı? Bu yabancıları kim getirdi? bu oyuncular neden oynatılamıyor gibisinden. Siz, bu savaşı verirken yiyip için alt sıradaki takımlara dua etmeniz gerekiyor benden söylemesi. Çünkü, haftalardır istediğini alamayan bu takım şu ana kadar topladığı puanların meyvesini yiyor. Bunu geçtik, Rizesi, Göztepesi, Giresunu, Altayı ve Malatyası bu ligin kaderini belirledi. Bu takımlar iyi oynamış ve iyi sonuçlar almış olsaydı bugün durum farklı olurdu. Biz Gaziantep olarak 41 puanın rahatlığını yaşıyoruz.
Ama şu unutulmasın; bu sezon değil geçtiğimiz iki sezon bu takım 32 maç sonunda 5. sıradaydı. Ve hatta bu kulübü yönetenler başarısız lanse edilmişti. Üstelik 5. sırada olmanın yanında bu takım kazanmaya devam ediyordu. Projeler vardı, planlar vardı. Hatta, takımın başındaki Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto ise şu anda verilen paranın 4’te birine çalışıyordu. Üstelik, takım iki sezon üst üste 5. sırada yer almasına rağman eleştiriliyordu. Gelinen noktaya baktığımızda iç savaş başladı. Bu transferleri sen yaptın, ben yapmadım… Durum böyle olunca sezon sonunda köprünün altından çok su geçecek gibi. Yada bu pilav daha çok su alır gibi. Bunları bir kenara bırakıp, geleceğe düşünmek zorunda Gaziantep FK… Yönetimi, başkanı, CEO’su ve Teknik direktörü.. Kısaca herkes bu kulübün geleceği için ne yapılması gerekiyorsa yapmak zorunda. Bırakın transferi kimin yaptığını, başarısızlığın kimde olduğuna. Gemi batarsa herkes batar. Benden söylemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi