Handikap(sız)laştırılmış Demokrasi

  Demokrasi adil seçim mi, hürriyet mi yoksa zihni olmayana fikri özgürlük vermek midir? 

Demokrasi grev yapma hakkı vermekse adaleti en iyi şekilde uygulayan İslam Rönesansı gericidir.

Demokrasi ve adalet ayrı kavramlar mıdır, kim der bunu? Eğer ki demokrasi adil ve eşit yönetim değilse Adalılar ne halttır?

Demokrasi genel başkanın hakim olduğu bir toplum da değildir ve hak için ziyan olmaktır.

Tarih bize demokrasinin en ince emsallerini göstermiştir ve esasen demokrasi bizde ne Sened-i İttifak ile ne de Tanzimat ile başlamıştır. Hatta Meşrutiyet sanıldığı gibi demokrasinin bu topraklara teğet geçtiği ve demokratlığın başlama tarihi de değildir. Velhasıl kelam demokrasi bize anlatılan değildir ve buna müştereken anlatılmayan da değildir. Binaenaleyh, bu topraklarda demokrasinin muhtevası idrak edilememektedir, ne acı ve ne devlet.

Demokrasi bize Alp-erenlerden ve dahi Seyyidlerden mirastır. Hakk tarafından, bize fıtrat deyü anlatılmıştır demokrasi.

Ve dahi demokrasi ne seçim kampanyalarında dolaşmaktır ne de Meclis namlı yerde bağırıp çağırmaktır. Demokrasi düşmanı öğretilerle beyni yıkanmışlara meydan vermek ve onlarla gelir eşitliği demek hiç değildir demokrasi.

Bize geçtiği dillerdeki gibi kamusal bir yönetim değildir, olamaz. Sadece sözde de değildir.

Hürriyet karşıtı rejimlerin çökerken geride bıraktıkları artıklarla, hürriyet karşıtı yeni rejimlere isyan bayrağı açmak da değildir. Tarihi bakiye bize bunu açıkça anlatmakta ve uyarmaktadır. 

Demokrasinin en büyük düşmanı da aristokrasi değildir ve fakat bu sınıflar eğitim kalitesi hasebiyle en donanımlı demokratları yetiştirdiklerini de iddia ederler. 

Mamafih demokrasi eğitimle değil eğilimle olur. Ama ağacın yaşken eğilmesi değildir mevzubahis olan. Mühim olan, fıtratın ne derece korunduğudur.

Hatta bugüne kadar yapılan tüm tutarsızlıklara rağmen güçlü kalması da mucizedir. 

Eğer ki üretemiyorsam yeni kavram affola hatam ama değiştirmekteyim muhteviyatı ve ben demokrasiyi yanlış şekilde dolduranlara bağırmaktayım hunharca. Diyorum ki; demokrasi yerdeki çöpü alıp atmaktır çöpe ve bu sayededir insanın özünün kötü olduğunu savunanlara verilen en layık cevap.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aykut Demir Arşivi