Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Tabakhane ve Kalealtında kebapçıların iftar rezaleti! - Marketler indirim değil, bindirim yapıyorlar mı?

Öyle bir şehiriz ki; fırsatçılığı çok seviyoruz. Bildiğim kadarıyla Gaziantep’in en eski tarihi ve kültür kokan Tabakhane mahallesi ile Kale altı bölgesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerçektende güzel bir canlı tv programları yapıyor. Yine ulusal televizyonlar bu yayınları veriyorlar. Biz Gaziantep olarak her zaman bizim bir talebimiz ve işimiz olmadı. Biz bu yayınların ulusalda verilmesine rağmen takdirle karşılıyoruz. Güzel programlar yapılıyor. Bende beğeniyle izliyorum. Sağolsun Büyükşehir’in bakan başkanımız Fatma Şahin iyi hizmetlere her zaman olduğu gibi damgasını vuruyor. Dün akşam kale altı ve Tabakhane bölgesine gittim. Buralar benim yaşadığım ve babamın bakkal dükkanı olan tek kelimeyle benim mahallem. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Yaşım 66, Tabakhane ve Kalealtı saat 18.00’dan sonra iftar saati yaklaşınca yollar ve her yer çok kalabalık. Yaptığım araştırmada buradaki kebapçılar, iftar menülerin çok pahalı olmasından dolayı dar gelirli insanlar buralarda iftar yapıyor. Benim bilgiğim kadarıyla restaronlar ve belli markalı lokantalarda iftar menüsünün 200 TL’den aşağıya olmadığını biliyorum. Doğru insanlar ucuz iftar menüsünü bulunca hücum ediyorlar.
Şimdi bu bölgedeki kebapçı esnafına gelen müşterilen araçlarını kenarlara bırakınca, birde buna iftar çadırları, tv programları eklenince Kalealtı ve Tabakhane bölgesi adeta panayıra dönüyor. Tek sözle curcuna yaşanıyor. Bunun için başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tv programlarının daha fazla izlenebilmesi için bir kere buraya çeki düzen verilmesi lazım. İftar çadırlarında da gerçekten ilk kez bu kadar ilgi görmesi bizi mutlu ediyor. Sayın Şahin, gerçekten sosyal belediyecilik ve paylaşmak duygularıyla yaptığı bu çadırlara ben tam not veriyorum. Şimdi sayın Şahin’den şu isteğim var. Kalealtında ve Tabakhane’deki bu kebapçıların bu curcunasına bir son vermesidir. Sokaklara kadar masa sandalye atıyorlar. Vatandaşlar yollardan geçemiyorlar. Allah etmesin bir yangın çıkca, itfaiye araçları giremeyecek. Ben şimdiden söylüyorum, Tabakhane ve Kalealtında tehlike çanları çalıyor. Bizden uyarması… Yaparsınız veya yapmazsınız siz bilirsiniz..

MARKETLERİN OLGUNLAŞMIŞ MEYVE OYUNU

Ben bu marketleri yazmaktan bıktım. Marketlerde oyun oynamaktan bıkmadı. Geçen hafta dedim ki; yardım kartlarını veren marketler hemen zam yapıyorlar. Kart fiyatları bir anda 200 TL ise 150 TL’ye düşüyor. Buna da dur diyen ne gördüm nede duydum. Anladığım kadarıyla bu marketlerin ağaları çok güçlü. Arkalarında güçlü bir yapı var gibi görüyorum. Ne yapsak, ne etsek bizi dinleyen yok. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan, KDV’lerde indirim yapıyor, bunlara bakıyorum KDV’lerde indirim yerine bindirim yapıyorlar. Ben artık bu marketleri yazmaktan bıktım. Ama kendileri oyun oynamaya devam etsinler. Allah tarafından herşeyi yaşarlar. Son olarakta da şunu söylüyorum, bu kezde çürümek üzere olan meyve ve sebzede yine bir oyun yaptılar. Ne oyunu derseniz çok büyük oyunlar var. Bunların adına da çürümüş meyvelerede olgunlaşmış meyve sebze diyerek manav bölümlerinde sergi halinde sergilediler. Marketlerçiler gerçekten de her fırsatı çok iyi değerlendiriyor. Tarihi geçmiş gıda ürünlerinin yanı sıra çürümüş meyve ve sebzeleri satmaya devam ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi