Kanserden nasıl korunuruz?

Her yıl binlerce insanın kansere yakalanmasına karşın, bu riski azaltmaya yönelik çalışmalar her geçen gün artıyor. The American Institute for Cancer Research (AICR)'e göre bu araştırmalar gösteriyor ki günlük yaşam seçimlerimiz, yakalandığımız kanserlrin yarısını engelleyebilir.

    Bu sağlıklı seçimleri günlük yaşamınızda yaparak, birçok kanser türünü ve tip 2 diyabet ve kalp hastalığı gibi diğer kronik hastalıklar riskinizi azaltmak için güçlü bir önlem alacaksınız. Bir paket olarak bu öneriler aynı zamanda sağlıklı kilonuza ulaşmanıza veya orada kalmanıza da yardımcı olacaktır. Bu da çok önemlidir. Çünkü 12 farklı kanser türünün, aşırı kilo ve obezite ile doğrudan bağlantısı vardır.

   Bu yüzden, kanserden korunmak için, Kanser Önleme Önerileri'nin olabildiğince fazlasını takip etmeyi hedefleyin. Bununla birlikte, tavsiyelerde belirtilen hedeflere ulaşmak için yaptığınız her bir değişiklik, kanser riskini ve diğer kronik hastalıkları azaltmak için işe yarayacaktır. Bugün, tek bir şekerli içeceği kesmek veya günlük fiziksel aktivitenize 5 dakika eklemek gibi küçük bir değişiklikler ile bile daha sağlıklı bir yola girmiş olacaksınız.

Kanseri önlemek için, dikkat etmemiz gereken bu alışkanlıklar nelerdir ve nasıl değiştirebiliriz birlikte bakalım ;

Bu tavsiyeleri, kişiselleştirilmiş sağlıklı bir beslenme şekli ve aktif olma yöntemi geliştirmenize yardımcı olacak bir öneriler paketi olarak düşünün. Araştırmalar, yalnızca bir fark yaratan tek bir gıda veya besin olmadığını değil, daha ziyade kanserden korunmak için ; genel olarak sağlıklı bir diyet programını ve aktif olmayı öneriyor.

1-Yaşınıza, cinsiyetinize uygun olmanız gereken kilo aralığını öğrenin ve bu aralıkta kalmaya gayret edin.

2-Daha fazla yürüyün ve daha az oturun. Haftada en az 150 dakika orta derecede aktif olun.

3- Sebzeleri, tam tahılları, fasulyeleri ve meyveleri yemeye odaklanın. Bunlar tabağınızın en az 3'te 2'sini doldurmalılar.

4-Su, çay ve kahve gibi şekersiz içecekler içebilirsiniz.

5-Balık, kümes hayvanları, sütlü yiyecekleri veya az miktarda kırmızı et tabağınızın 3'te 1'i veya daha azı kadar olsun.

Şekerli içecekleri tüketmeyin

Fast Food Tüketmekten Kaçının

Kırmızı Etten ve İşlenmiş Gıdadan Uzak Durun

Alkol Tüketimini Sınırlayın

Kanserden Koruduğunu İddia Eden Besin Desteklerini Kullanmayın

Bebeğinize Mutlaka Anne Sütü Verin

Sigara İçmeyin

Güneşlenin

Akciğer, meme, serviks, kolorektal, prostat gibi yaygın görülen kanser türleri için düzenli tarama ihmal edilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Duygu Kaplan Arşivi