Halk ekmek ihtiyaç olmuştur

Nüfusu 2 milyon 130 bin olan Gaziantep’te halk ekmek artık ihtiyaç olmuştur. Gaziantep’te belediyeler halk ekmek sistemini artık oluşturmalıdırlar. Nüfusu 148 bin olan Nizip ile nüfusu 68 bin olan İslahiye’de de halk ekmek sistemi hemen oluşturulmalıdır. Girdi maliyetlerinin son aylarda aşırı artması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileriyle her gün emtia fiyatları yükselmektedir. Vatandaşlarımızın alım gücü her gün düşmektedir ve artık ekmek fiyatları herkesi etkilemektedir. Halk ekmek sisteminin düzenli, ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ulaşımına belediyelerin aracılık etme zamanı gelmiştir. Gaziantep’te çoğu ailenin nüfusu kalabalık ve dar gelirli olduğundan dolayı temel tüketim maddesi olan ekmeğe ucuz yolla imkan artık sağlanmalıdır. İktidarın yanlış ekonomi politikaları yüzünden temel tüketim maddelerinde olağanüstü yükselişler yaşanmasına sebep olmuştur. Sosyal belediyecilik ilkesi gereği belediyelerin vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sağlaması gerekmektedir. Anne-baba ve çocuklardan oluşan beş kişilik çekirdek bir ailenin günlük ekmek tüketimi artık ciddi bir maliyete dönüşmüştür. Fırıncı esnafları haklı olarak girdi maliyetleri arttığından dolayı ekmek fiyatlarına zam yapmışlardır ve bu zamların Ramazan ayına kadar ancak idare edeceğini düşünüyorum.
Brent petrol fiyatlarının artmasından dolayı petrol üretimi olmayan ülkeler büyük bir ekonomik problemlerle karşı karşıya kalmışlardır. Türkiye’de hem brent petrol yükselişi hem de kur fiyatından dolayı maalesef fiyatlar adeta tavan yapmıştır. Akaryakıt zamları iç piyasada A’dan Z’ye tüm ürünlere zam olarak yansımaktadır. İşte akaryakıt fiyatlarının artışı başta nakliye sektörü olmak üzere ulaşım maliyetlerinin fiyatlara yansımasıyla birlikte zorunlu tüketim ürünleri başta olmak üzere zamlar peş peşe yapılmaktadır. Artan fiyatlar karşısında yurttaşlarımızın alım gücü maalesef artık kalmamıştır. İşçiler, emekliler, memurlar, esnaflar başta olmak üzere 85 milyon vatandaşımız artık geçim derdine düşmüştür. Sağlık camiasına baktığımızda doktorların bile bu süreçte ekonomik olarak zorluk çektiklerini görmekteyiz. Ülkemizdeki uzman hekimlerin istifa ederek yurt dışına gittiklerine şahit oluyoruz. Bir uzman hekimin yetişmesi ve tecrübe kazanması için 15 yıllık süreç gerekmektedir.
Antalya’da dış işleri bakanlığımızın gerçekleştiği Rusya-Ukrayna ve Türkiye buluşmasından inşaAllah barış adına olumlu sonuçlar çıkar. Aynı toplantının İsrail ile Filistin arasında da yapılması ve sonuçlanması temennimizdir.
Rabbim bu zorlu süreçte tüm vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Şen Arşivi