Gaziantep FK'ya şok lazım


Bizim gibi Anadolu takımlarının Avrupa yolu aslında kısa yol kupadan geçiyor. Ama takımlarımız kupayı adeta sırtında yük olarak görüyorlar. Lige bakarsan günü kurtarmaya çalışıyorlar. Hedef dersen yok. Transfer dersen çok. Ama, hedefe giden yolda başarılı olmak varken maalesef bunu başaramıyorlar.
Gaziantep Futbol Kulübü'de aynı senaryoyu yaşadı. Ligde son haftalarda kazanamayan Gaziantep, bu kez kupada Alanyaspor'a yenildi. Kollektif futboldan uzak, kopuk kopuk oynayan bir takım, rakip savunmanın arkasına atılan toplarda gol ve medet arayan bir sistem. Bu düzenle bir iki kazanırsın ama uzun vadede kazanma şansı yok. Zaten son haftalarda da Gaziantep Futbol Kulübü kazanamıyor. Orta alanda ve kanatlarda topu kullanamayan konuk takım uzun toplarla gol aramasına rağmen bulamadı. Her maç olduğu gibi Alanyaspor karşılaşmasıda Günay ile rakip forvet arasında geçti. Beraberlik golüde savunmanın çabası ile geldi. Ama uzatmada daha çok ofsayt gibi görünen Alanyaspor golü maçın sonucunu belirledi. Buraya kadar gelipte turu kaybetmek iyi olmadı.
Her şey bir tarafa ama, Gaziantep Futbol Kulübü, kupada iddialı idi. Fakat ilk çeyrek finalde elenmeyi düşünmemişti. Bu maç şunu gösterdi ki, bu takımın kendine gelmesi için çok iyi bir galibiyet ve morale ihtiyaç var. Gaziantep bu saatten sonra lige çok asılmalı. Çünkü cepten bir yere kadar yersin, sonrasında sıkıntı olur. Bu sıkıntı olmaması için artık şok bir galibiyet gerekiyor. Erol Bulut bunun hesabını yapar ve yeni taktik uygularsa olur.. Alanya karşısında maçı ve kupa geride kaldı önümüze bakalım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi