M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Eksik Alfabe..

Gaziantep’te 50 cm kar ve üstüne yağmaya devam ediyor.Antalya’da bahardan kalma bir gün ve Gaziantep Futbol Kulübü orada.Evsahibi altı haftadır üç puana hasret.Gaziantep ise deplasman da başarılı olamıyor.Üstelik Covid peşini bırakmıyor.Bu kezde kenarda Erol Bulut,Çimende Muhammed,Vetrih ve Sagal yok.Antalyaspor’da Güray yok ama yeniler sahada.
Oyun evsahibinin kontrolunda başladı ve uzun sürede öyle devam etti.Özellikle sağ kanatlarından Bünyamin’le etkili gözüktüler.Gaziantep rakibi kovalamaktan oyun kurmaya fırsat bulamadı.Soldanda Kudryashov ve Doğukan ile bastırınca konuk ekip iyice kapandı.
Meşin yuvarlağa hakimiyetini giderek artıran Antalyaspor,Fredy ve Wright ile şut şansıda buldu ama kaleci Günay başarılı.İkinci çeyrekte Zaman zama hızlı atak şansı yarattı konuk ekip ama ceza alanın civarında çok pas yanlışı yaptılar.Sadece Maxsim oyunu forse etmeye çalıştı.
Son çeyrekte Gaziantep topa sahip olma konusunda birazcık marşa bastı.Furkan’ın harika vurşunda kaleci Boffen gole izin vermedi.
İlk yarıya hakem Yavuz Kol ve VAR damğa vurdu.Figueirdo’nun ceza alanın içinde biçilmesine ve aynı oyuncunun daha sonraları kafa vuruşunda Hakan’ın elle müdahalesine “devam” demeleri akıllara ziyandı.
Mehmet Yozgatlı Mendly hamlesi ile başladı ikinci yarıya.Antalyaspor ilk bölümdeki gibi etkili oymaya,orta alanı çabuk geçmeye devam etti.Gaziantep’in Figueiredo-Maxsim paslaşmaları çabuk önlendi.
Nuri Şahin’den golcüsü Wright’i alıp Gökdeniz’i yolladı çimene.Son yirmiye yaklaşırken Mendly’in bindirmeleri hareket kazandırdı Gaziantep’e.Ve meşin yuvarlağa sahip olma yüzdeleri arttı.
Oyun kilitlenince karşılıklı hamleler geldi.Ama aynı görüntüler devam etti.Meşin yuvarlak evsahibinde,Gaziantep önleme ve kontra peşinde olmaya devam etti.
Son çeyrekte ve uzatmalarda Antalyaspor’da yorgunluk arttı,tempoları düştü.Böylelikle Gaziantep atakları sıklaştı.Bu kez de sahneye kaleci Boffen çıktı.Ve oyun başladığı gibi bitti.Puanlar paylaşıldı,kalan tek puanı futbolsuzluk aldı.
Eksik alfabe gibi Gaziantep Futbol Kulübü’nün oynadığı futbol.Defanstaki yardımlaşmayı ve rakibi kovalamaktaki enerjisini,oyun kurmaya ve onu hücuma dönüştürmede çok eksiği var.
Tek puan güzel de,bu futbol beni mutlu etmiyor.Kimi ediyor meraktayım..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi