Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Mekke Yolunda

Biz Kabe’ye yürüyerek de gideriz.

İlahide Kabe hasreti şöyle anlatılır:

Kabenin yolları bölük bölüktür. Benim yüreciğim delik deliktir

Dünya dedikleri bir gölgeliktir. Aman Kabem varsam sana yüzüm gözüm sürsem sana

Akın Yeniceli Mekke Yolunda

Uluslararası yarışmalara katılarak birçok derece elden başarılı sporcu Akın Yeniceli durmak bilmiyor. Yeniceli, koşmayı çok sevdiğini söyleyerek başarısının sırrını ise planlı olmaya ve çalışmaya bağlıyor.

Uşak’ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son dört yılda özel ve resmi koşularda 62 madalya kazanan ultra maratoncu Akın Yeniceli, Mekke’ye koşarak gitmek için hazırlanıyor.

Yeniceli, Mekke – Medine koşusu ile İslam dünyasının yaşadığı sorunlara dikkati çekmek istediğini söyledi. Yeniceli, beş yıldır Türkiye’deki ve yurt dışındaki resmi ve özel koşularda pek çok derece elde ettiğini, maraton ve ultra maratonda önemli başarıla imza attığını, son olarak Ankara’dan Mekke’ye koşarak bir ilki gerçekleştirmek istediğini söyledi. Ankara – Mekke arasının yaklaşık 3 bin 268 kilometre olduğunu, 70 günde her gün ortalama 50 kilometre koşarak parkuru tamamlamayı hedeflediğini dile getiren Yeniceli, başardığı taktirde bunun bir rekor olacağını kaydetti. Mekke koşusunu gerçekleştirerek tarihe geçmek istiyorum.” (https://gazetemerhaba.com/yeniceli-mekke-yolunda/)

Kendini araba gibi hissediyor

17 yılda yaklaşık 170 bin kilometrelik yolu koşarak kat eden Akın Yeniceli, “Türkiye’nin dört bir yanına koştum. Araba kullanmıyorum. Her yere koşarak gittiğim için artık kendimi araba gibi hissediyorum” dedi. (https://www.yeniasir.com.tr/cumartesi/2020/04/18/kendini-araba-gibi-hissediyor)

Maraton koşucusu Akın Yeniceli anlattıkça güldürüyor! Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu’nun yaptığı ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında Uşaklı maraton koşucusu Akın Yeniceli’nin hayat hikayesi geceye damga vurdu. Sempatik tavırları ve Kenan İmirzalıoğlu’nu kahkahaya boğan hayat hikayesi ile izleyicileri ekran başına kilitledi.

Yeniceli o anları böyle anlattı: ‘Antrenör bulununca Uşak’ta, antrenörüm dedi ki, ‘Ben seni nasıl koşuyorsun bir göreyim’ dedi.

‘Ben seni arayıncaya kadar koş. Ben seni arayınca dönersin’ dedi. Koşuyorum, koşuyorum, koşuyorum.

Manisa Salihli’ye kadar inivermişim.

Hocamı aradım. ‘Hocam çok yoruldum, ağzım yüzüm kurudu daha gideyim mi?’ dedim. ‘Neredesin sen’ dedi. ‘Manisa Salihli yazıyor hocam’ dedim.

‘Ben seni aramayı unuttum geri dön çabuk’ dedi. Gece yarısı geri döndüm Kenan abi.’ (https://www.bursadabugun.com/haber/baris-icin-kosuyor-298521.html)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi