M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Ahh…Covid Ahh…!

Gaziantep Futbol Kulübü İstanbul’da Beşiktaş’ın konuğu.Evsahibinde de eksikler var ama Gaziantep’in nerede ise sahadakiler kadar eksiği var.Çimendekilerin performansının tabelayı etkileyeceği aşikar.

Tempolu başladı oyun.Beşiktaş etkin gözükse de,Gaziantep kontrollu oynayıp hızlı çıkmaya çalıştı.Evsahibi oyunun kontrolunu elinde tutmayı giderek artırdı.Duran top şansıda buldular fazlasıyla.Rojier-Sagal mücadelesi keyif verdi.Hakem Arda Kardeşlerin ikili mücadelelerde takdir haklarını evsahibinden yana kullanaması dikkat çekti.Ghezzal’ın Doğan’a yaptığını es geçmesi bunun en bariz örneği idi.

Savunmada yardımlaşı başarı ile uygulayan kırmızı-siyahlılar,hızlı çıkışlarda çok pas hatası yaptı.Kaleciler..özellikle Ersin rahat.

Aynı görüntüler ilk perdenin sonuna kadar devam etti.Beşiktaş duran top şansını daha fazla bulmaya başladı ama rakip defans çok dikkatli.Batshuayi’yi topla buluşturmadılar.Pozisyon izleyemediğimiz ilk bölümün en önemli anı,Ahmet Çalık’ı anmak için oyunun durması idi.Nur içinde uyusun Ahmet Çalık..!

Hızlı başladı Beşiktaş.Şut şansıda buldular.Gaziantep topa sahip olmada hayli başarısız.Orta sahaları defansa nefes alma olanağı yaratamadı. Son yarım saate girerken Önder Karaveli’den Larin ve Oğuzhan hamlesi geldi.

Değişkliklerle evsahibinin baskısı daha da arttı.Gaziantep ceza sahası civarında inanılmaz bir mücadele var.Sarı kartlı Sagal yerini Yusuf’a terk etti.Baskı arttıkça arttı.Bu ateşe kar dayanmazdı,nitekim öyle oldu.Ghezzal’ın şutunu kaleci Günay ancak çelebildi,Batshuayi tamamladı.Tabela değişti.

Beraberlik şansı için oyunu rakip kaleye götürmek için gayretlendi Gaziantep ama bu gayret pozisyona dönüşmedi.Oyun son ana kadar aynı görüntülerle devam etti.Gaziantep ancak karambol pozisyonları üretebildi.

İki takım adına yapılan değişiklikler de oyunun gidişatını değiştimeye yetmedi.Tek golle üç puan evsahibinin hanesine yazıldı.Konuk ekip Covid faturası ödedi.Hakem Arda Kardeşler’de faturayı kabarttı.

Gaziantep’li futbolcuların mücadelesini takdirle karşılıyorum ama topa sahip olma ve onu pozisyona taşıma konusundaki eksikleri de görmezden gelemiyorum.Tek teselli ise;bu kadar eksikle ancak bu kadar,oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi