Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Maratoncu

Maratoncu denilince çok kişiler hatıra gelir. Bizim maratoncumuz Uşak ili Banaz ilçesi Corum köyünden Akın Yeniceli. Ben inanıyorum ki azmeden çalışan herkes Akın Yeniceli gibi başarılı olabilir. Yeter ki kulvarını bilsin ve ciddi çalışsın. Ödüller madalyalar sonra gelir. Akın Yeniceli için “Çiftçi çıldırdı. Maraton koşuyor.” ‘Koşan Adam’ “ Türkiye’nin Forrest Gump’ı” lakapları kullanılıyor. (https://www.youtube.com/watch?v=pVlQUDSN0ew)

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'de kahkaha dolu anlar yaşandı. Uşaklı maraton koşucusu Akın Yeniceli isimli yarışmacı stüdyoya koşarak girdikten sonra hayat hikayesiyle geceye damgasını vurdu. Yeniceli'nin maraton anılarını anlattığı sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nu ve izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. https://www.sabah.com.tr/video/kim-milyoner-olmak-ister/maraton-kosucusu-akin-yeniceli-anlattiklarila-milyonere-damgasini-vurdu-seyircileri-kahkahaya-bogdu-video

Uşak’ın ultra maraton koşucusu Akın Yenice’nin hayatı film oluyor. Neşeli hareket ve anılarıyla vatandaşların yüzünü güldüren Akın Yeniceli, şu anda filmin senaryosunun yazıldığını ve kısa zamanda yapım aşamasına geçileceğini müjdeledi.

Akın Yeniceli katıldığı eğlence ve bilgi yarışmalarında izleyen vatandaşları, gerek içtenliği gerek de anılarıyla gülmekten kırıp geçirmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve programların dikkatini çeken Yeniceli, film senaristlerinin de dikkatini çekmeyi başardı. Akın Yeniceli'nin hayatı Yapımcı Turan Ulus tarafından kaleme alındı ve film hazırlıklarına başlanıldı. İlk film teklifinin geldiğinde çok heyecanlandığını ifade eden Yeniceli, toplamda ise 8-10 yapımcıdan teklif geldiğini belirtti. https://www.yeniasir.com.tr/ege/usak/2020/12/30/kim-milyoner-olmak-istere-damgasini-vuran-akin-yenicelinin-hayati-film-oluyor

İlk maratonumu Mersin’ de koştum. 4734 maratoncudan 34. olarak ilk koşumu tamamladım.

Katıldığım yarışlar-derecelerim ve programlar 2. koşum olan ‘Çanakkale Opet Gelibolu koşusu’nda 14. oldum. 3. yarışı ‘İsmail Akçay Balıkesir yarı maratonu’nda 8. olarak tamamladım ve Türkiye barajında ilk 10’a girdim. “çiftçi maraton koşuyor” başlıklı haberle basında yer almaya başladım.

Bunun üzerine uşak gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğünün desteği ile antrenör eşliğinde yarışlara hazırlanmaya başladım. profesyonel spor hayatım böylelikle başlamış oldu. basının verdiği destek sayesinde, sesimi ülke çapında duyurabilme şansı bulmuştum artık. (https://www.youtube.com/watch?v=2hHCNQgKmmE)

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına 2. koşumda ise ‘demokrasiye evet darbeye hayır’ baskılı tişörtümle 15 Temmuz (2016) darbe girişiminden hemen sonra demokrasiye destek ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimiz için Uşak’tan Ankara’ya gözü kapalı koştum. Şimdiye kadar katıldığım müsabakalardan toplamda 67 kez madalya kazandım. 67 madalyamın 40’ını ilk 3’de ilk 3’e girerek almaya hak kazandım. (https://bizimforum24.online/turkiyenin-forrest-gumpi-akin-yeniceli-ozgecmisim-gonlunu)

Bir azm, eğer îman dolu bir kalbe girerse, İnsan da o îmandaki son sırra ererse, En azgın ölümler ona zincir vuramazlar, Volkan gibi coşkun akıyor, durduramazlar. (Tarihçe-i Hayat, Önsöz)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi