M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Bir maç.. Bin tutam lezzet..!

Ligin ikinci perdesi açıldı. Karagümrük Gaziantep’te. İki takımda da önemli eksikler var.Gazinatep Futbol Kulübü’nde defans kurgusu sil baştan.
Golle başladı oyun.Hızlı çıktı evsahibi,sürpriz golcü Furkan şık aşırttı,tabela değişti.Golden sonra Karagümrük Biglia’nın organizasyonu ve Caner’in ortaları ile etkili olmaya başladı.Gaziantep oyunu kendi alanında kabul etmeye devam etti.Oyunun ve meşin yuvarlağın kontrolu tek paslarla konuk ekipte.
Gaziantep rakibin üçüncü bölgede yaptığı pas hatalarını değerlendirip özellikle Mendly ile hızlı ataklar yaptı.Bu kez Maxsim pas,Muhammed taşıdı ve akılcı vurdu.Fark iki.
Takımların aynı taktik anlayışları devam etti.Karagümrük oyuna hükmetse de meşin yuvarlağı ceza alanına taşıyamadı.Duran top şansını kullanan Gaziantep’te Furkan’ın kafa vuruşu direkte patladı,şansız an.
İlk yarının son bölümünde de aynı görüntüler devam etti.Topa sahip olan Karagümrük’tü ama iyi kapanan ve hızlı çıkan Gaziantep daha çok pozisyon üretti.
İlk perde’de hakem Zorbay Küçük’ün sarı kartlı Caner’in,Kitsiou’ya hareketinde kartını kullanmaması manidardı.
Volkan Demirel dörtlü hamle başladı ikinci yarıya.Değişiklikler etkisini gösterdi.Üst üste karambollar yarattı konuk ekip.Emre ve Karamoh etkili oldu kanatlarda.Ve Emre’nin dokunuşu ile fark bire indi.
Önde basan Karagümrük orta sahayı da çabuk geçti.Tempo yükseldi.Konuk ekip üst üste pozisyonlar üretti.Kaleci Günay sahne almak zorunda kaldı.Muhammed sakatlanıp yerini Oğuz’a bırakınca hücum gücü daha da düştü Gaziantep’in.
Oyunu enine boyuna oynayan ve tüm oyuncuları ile oyunu rakip sahaya yığdı konuk ekip.Üst üste duran top şansı da buldular.Gaziantep’li oyuncular olağanüstü bir birliktelikle rakibi durdurmayı başardı.Üstüne üstlük Figueiredo’nun ceza alanı köşesinden şapka çıkartılacak vuruşu ile rahatladı.Kaleci Viviano çaresiz.
Erol Bulut’un kenardan oyuncu hamleleri ile oyun son bölümde dengelendi.Orta alan mücadelesi arttı.Ve rakibe gol şansı verilmedi.
Bu kadar eksiğe rağmen,çimende olanların fevkalade mücadelesi ve kenar yönetimin taktik anlayışı ile üç gol,üç puan ve evde kral olmaya devam.
Bir maç seyrettik..bin tutam lezzet aldık..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi