Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Zorluk-Kolaylık

“İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır.” (Necm, 53/39)

“Demek, hakikaten güçlükle beraber kolaylık var. Muhakkak güçlükle beraber kolaylık var." (İnşirah, 94/5-6) âyetleri gibi ifadeler bizi teşvik etmektedir. İnşirah Suresi zorluk çeken birisi için kolaylığı müjdelerken, ruhu ve göğsü daralan birisi için de genişliği ve inşirahı müjdeliyor.

“Bir işte muvaffakiyet (başarı) isteyen adam, Allah'ın kanunlarına karşı temizlik ve uygunluğunu muhafaza etsin. Ve yaratılışın kanunlarına alışkanlık kazansın. Ve sosyal yapı bağlarına ilgi kursun. Aksi takdirde, yaratılış, uyumsuzluk, bağdaşmama ile cevap verecektir.”

Her zorluk her darlık çeken için bu sure ona bakıyor, ona hitap ediyor demektir.

"Sokakta yatmasaydım belki bugünleri göremeyecektim"

Akdeniz, Hayat hikayesi için, "Ben fakir olmasaydım, sokakta yatmasaydım belki bugünleri göremeyecektim, bu başarıya ulaşamayacaktım" diyor.

Sokaktaki evsiz ve dilencilere bir çok Amerikalının aksine hoşgörüyle yaklaşırken, her gün akşam kaldığı evsizler barınağına pizza dükkanlarından ücretsiz pizza gönderiyor.

Çocuğunu görebildiğini ve ona da zaman ayırmak istediğini ifade eden Akdeniz, annesini de hacca göndermiş.

Akdeniz'in yeni hedefi ise yakın bir zamanda BM'ye üye ülkeleri temsilen 193 küçük pizzanın bir arada olduğu dev bir pizza yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek. Bir başka projesi ise Türkiye'de başta Diyarbakır olmak üzere birçok şehirde pizza okulu açmak.

Türkiye'de binlerce insanın Instagram'dan kendisine mesaj atarak ABD'de nasıl başarılı olduğunu sorduğunu dile getiren Akdeniz,

"Her şey para değildir, dükkan sahibi olmak değildir. Dürüst olun. Dürüst olmak, dünyanın en iyi anahtarıdır. Dürüst olduğun zaman, bu anahtarla istediğin kapıyı açabilirsin.

Çalıştım, çabaladım, şükürler olsun kazandım. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı. (https://www.aa.com.tr/tr/dunya/unlu-turk-pizzaciya-abdde-4-odul-birden/1224518)

Birçok magazin programı ve yemekle ilgili önemli televizyon programlarında gösteri yapan Akdeniz, gösterilerini okullarda da gerçekleştirirken, gençlere pizza yapımı hakkında bilgi veriyor.

Hollywood ünlüleri akın ediyor

Aralık 2009'dan bugüne kadar New York'ta toplam 13 tane dükkan açan Akdeniz, bugün Manhattan bölgesinde 5 olmak üzere New York'ta toplam 8 tane "Champion Pizza" dükkanı işletiyor.

Dükkanlarındaki müşterilerin, çokluğu ve müdavim olmaları dikkati çekiyor.

Akdeniz müşterilerle birebir ilgilenerek sohbet ediyor. Bu durum kendisinin ne kadar başarılı bir girişimci ve özverili bir insan olduğunu gösteriyor.

(https://www.yeniakit.com.tr/haber/evsizken-boyle-imparator-oldu-82016.html)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi