Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Kimi insan ağır imtihanlara maruz kalir,  çoğu kişi anlamaz da uğursuz ilan eder yaşadığı sıkıntılarından ötürü.Istenmez ötelenir halk içinde. Hâlbuki asırlar öncesinden insanların uğursuz ilan ettiğine Efendimiz mü'min demiş. Aleyhisselatu vesselam Efendimiz Mu'min belayı çekendir buyurmuştur, bir rivayete göre hadisi Şerifin de.

Peki insan neden belayı çeker, Ya samimiyetle rıza makamıdır hızla yükselmektedir yada kefaretidir artan hatalarının ahirete kalmaması için silinmesi murad edilmistir. Her ikisi de nimettir ki ahiret hesabı dunya sıkıntılarına göre çok çetindir. 

Şu kısa, çok çok kisa dünya hayatında!. neden mi çok kısa çünkü ahirete göre dünya hayatı çok hızlı ilerliyor,bilim insanları hesaplamislar Efendimizin bedenen aramızdan ayrılışı ahiret zamanına göre sadece kırk dakika olmuş dünyanın her yüz yılı üç dakikaya denk geliyor ve bu durumda bir kaç saniye sonra bizde gideceğiz.Göz açıp kapayıncaya kadar. Hiç bir ölüm hayatı durdurmadı şu ana kadar, iz bıraksada çoğu şey gelir ve geçer.Allah nurunu tamamlar. Bir kac saniyelik bir zaman dilimi içinde kimseyi incitip aşağılamadan, çelme takmadan,kırmadan ki kalp kırığının sesini yanlız sahibi Cenabı Allah duyar,razı olmuş ve razı olunmuşlardan olalim .


HAYIRLI CUMALAR dilerim 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi