Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş'tan Salı Yazıları Erdoğan’ın Gaziantep morali Erdoğan övgüler yağdırdı Kosgeb başkanı ne yaptı?

Her zaman olduğu gibi yine Gaziantep’te gündem çok fazla. Nereden başlayıp, nerede bitireceğimi bilmiyorum. Ama ne varki; son günlerde dövizin aşağıya inmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’e gelerek moral depolaması, yine Gaziantep’e özel övgüler. Kosgeb Başkanı Hasan Basri Kurt yine topu mahkemeye attı.

ERDOĞAN’A GAZİANTEP MORALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’e Ak Parti İktidarı boyunca 20’nin üzerinde mutlaka gelip gitti. Gaziantep’in kurtuluş yıldönümünü de hiçbir zaman kaçırmadı. Mutlaka buraya gelerek kurtuluş gününü Gazianteplilerle paylaştı. Üstelik 100. yıldönümü olunca Gaziantep’e yine heyecanla geldi. Gaziantep’te bir çok açılış ve Ak Parti Genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Türkiye’nin gündemini yine sayın Erdoğan Gaziantep’ten belirledi. Her gittiği yerde büyük ilgi gördü. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’e gelişinde büyük moral bulacağını bildiği içinde Gazianteplilere hep iyi mesajlar verdi. En çok Gazianteplileri ilgilendiren, Pitbuul dehşetindeki küçük Asiye ile ilgili yaptığı konuşmada büyük takdir kazandı. Küçük Asiye, şimdi hayata döndü. Antalya’da ameliyatı yapıldı. Herşey Asiye için diyen Erdoğan, Asiye’nin ve ailesini kurtulmasının sevincinide paylaştı. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci’nin torun sevincini de yemekte paylaştı. Oradan da Gaziantep’ten büyük bir moral depolayarak Ankara’ya gitti.

ÖVGÜ YAĞMURU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ziyaretinde övgü yağmurunda bulundu. Başta Gaziantep valisi Davut Gül olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek’e ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na adeta övgüler yağdırdı.

KOSGEB BAŞKANI NE YAPTI?

2011 yılında FETÖ-PYD örgütü tarafından Gaziantep esnafına adeta terör estirilmişti. Çünkü, o dönem Gaziantep Kosgeb’te görev yapan Fetöcüler, bir çok esnafa hem hapis cezasıyla hemde Kosgeb desteklerinden dolayı büyük eziyetler yapmışlardı. Ve, 10 yıl boyunca 500’e yakın esnaf ve işadamı Kosgeb’ten dolandırıcılık, sahtekarlık, kamu malını dolandırmak ve nitelikle dolandırıcılık gibi suçlardan yargılandılar. Bu yargılama sonunda yargıtay, Kosgeb ile ilgili tüm dosyaları beraatla sonuçlandırdı. Ancak, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’ın Kosgeb Başkanı Hasan Basri Kurt ile ilişkileri çok iyi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gelen Kurt, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım mağdur olan Kosgeb’teki esnafın ve üyelerin paralarının ödenmesini istedi. Sayın Kosgeb başkanı Hasan Basri Kurt, “Her zaman olduğu gibi” topu mahkemelere attı. Kurt, “Kosgeb mağdurlarını çok iyi biliyorum. Hukuki yönden bu işin tek çözüm yolu vardır. Alacakları ve yaşadıkları olaylar için tazminat davası açmaları gerekiyor. Bundan dolayı bizim Kosgeb olarak yapacak bir şeyimiz yoktur. O nedenle hukuki yoldan giderlerse bana bir görev düşersek gereğini yaparım” dedi. Ama ne varki; Kosgeb mağdurları 10 yıl ağır cezalarda yargılandıkları için alacakları içinde yine uzun bir sürecin sinyali verildi. Tek kelimeyle Kosgeb mağdurlarının işleri de çözülmemiş oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi