Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Başarının Yolu Başarısızlıktan Geçer

Başarının yolu başarısızlıktan geçer. Dünya çapında meşhur olan insanların başarılı oluncaya kadar geçirdikleri başarısızlık dönemleri vardır. Ancak bu dönelerden ya bahsedilmez veya kısa geçilir. Hatta bu konuda “Başarısızlık Hikayeleri, Bazen Olmaz” gibi kitaplar bile yazılmıştır. Demek ki hiçbir kimse “Başarı merdivenine elleri cebinde çıkmamıştır.”
Zaten benim de en çarpıcı bulduğum özelliği bu oldu Hakkı Akdeniz’in. Bir gün dünyanın en tanınmış, en zengin insanlarıyla baş başa fotoğraflar çektirip, ertesi gün evsizler barınağında pizza dağıtabiliyor. “Peki, bu iki hayatı nasıl dengeliyorsunuz?” diye sordum, ABD’ye ilk gittiği zamanlarda 96 gün barınakta kalmanın kendisine öğrettiklerinden bahsetti.
“İlk gittiğim zamanlarda o hayata misafir oldum. Ben oradayken insanlar bize yiyecek, içecek, giysi getirirdi. Yoldan geçerken elindeki burgeri bize verirlerdi. Biz her hafta gözümüz yolda onları beklerdik. Hep beklenti vardı bizde” diyen Akdeniz, bugün de aynı şeyi kendisinin yaptığını anlattı.
Vermek demişken, videoda izlediniz, Akdeniz’in hayat felsefesi, “Almak için vermeyin. Başkalarına ilham olmak için verin”. Başkalarına ilham vermek, örnek olmak, yol açmak onun için çok önemli. Kendisine ilham verenleri sordum, özellikle Dr. Mehmet Öz’ü söyledi.
Dürüstlüğün ve pes etmemenin öneminin altını defalarca çizen Akdeniz, “Bir de emek gerekiyor, ama emeğin karşılığını alıyorsunuz” diyor.
Kendisi haftada 6 gün, günde 16-17 saat çalışıyormuş. Herkese bu kadar yoğun bir tempo tavsiye etmese de çalışmadan, özellikle de verimli çalışmadan hayallere kavuşmanın mümkün olmadığını belirtiyor. (https://www.google.com.tr/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/lezizz/pizza-krali-hakki-akdenizden-ogrendiklerim-kotuluk-sana-masraftir-niye-masraf-yapasin-ki-41132756)
Hakkı Akdeniz Yardımsever kimliği: Dükkanlarında artan pizzaları, haftanın altı günü, bir dönem kendisinin de kaldığı Bowery Mansion isimli evsizlerin yaşadığı barınağa pizza kutularının içine para koyarak yardım etmiş ve etmektedir. Çaresiz insanlara gerçekten el uzatmazsan para hiçbir şey'' diyor Hakkı Akdeniz ve hayatta her şeye şükretmek gerektiğini söylüyor.
Hem iş hayatında, hem de sosyal hayatında birçok insana örnek tavırları ve davranışları ile herkesin gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Geçmişten günümüze birçok ödülünde sahibi olan Akdeniz, Amerika Yardım Meclisi tarafından Yılın En İyi İnsanı ve Yılın Adamı gibi bir çok ödüle layık görülen isim olmuştur. Ayrıca Amerika Temsilciler Meclisi’nin Sosyal Adalet Şampiyonu, Toplum’da Lider, İş Dünyasında Öncü gibi nitelendirmeler ile ödüller almıştır. New York Eyaleti Meclisi tarafından da ödüller almış, Topluma Örnek Hizmetler Veren, İşinde Eşsiz Kişisel Başarıya İmza Atan olarak tanımlanmış, Beacon Award Başarılı Göçmen Oscar Ödülüne layık görülmüştür. Diğer ödülleri; New York Şehri Konseyi – Toplumdaki fevkalade başarıları ve üstün hizmetleri Manhattan Bölgesi Başkanlık Ofisi – Yaşadığı Şehri İyileştirme ve Toplumu Zenginleştirme ödülleri. Dünya çapında 12 ödül kazanmıştır. (https://www.kimnereli.net/hakki-akdeniz.html)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi