M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Halay Başı...

Evinde kazanma alışkanlığını devam ettirme adına Alanyaspor’u konuk etti Gaziantep Futbol kulübü.Biri evinde kral,öbür deplasman da başarılı.Maxsim ve Muhammed yeniden çimende.Sagal,Recep,Jefferson sakat,Mendly cezalı.
Hızlı başladı karşılaşma.”Kim nerede oynuyor?” çözememiştik ki Muhammed direğin tozunu aldı.Ev sahibi adına şansız an. İki tarafta hata yapmamak adına dikkatli.Ama bu hatalardan kaptıkları toplardan faydalanıp hazırlık pasları ile hücum organizasyonları geliştirdiler.
Oyun kurmada üstünlük sağlamayan takımlar duran top şanslarına sığındı.Furkan,Doğan’ın yükünü azaltma gayretinde gözükürken,Kitsiou-Maxsim işbirliği sağ kanada işlerlik kazandırdı.İ.Halil’de diğer tarafta hayli etkili oldu.
Ani çıkan Alanyaspor’da Diedhiou’nun şutunda kaleci Günay klasını konuşturdu.Akabinde bu kez Furkan’ın şutunu Alanyaspor defansı çizgiden çıkardı.Gaziantep orta alanı rakibe oyun kurdumama başarısının yanında üçüncü bölgeye sızmada da başarılı gözüktü.
İlk perde de tempo zaman zaman hız kazandı.Alanyaspor’da Efecan kaleye giden topu önleyince takımını bir golden etti.Djilobodji’nin kafa vuruşunu kaleci Serkan’ın direk dibinden çıkarışı,bu bölümden aklımda kalan bir pozisyonu idi.
İkinci bölüme hızlı başlayan ev sahibi oldu.Özellikle sağ kanattan üst üste atak geliştirdiler.Duran toplar ön plana çıktı.Kaleci Serkan uzun süre gole izin vermedi.Ama iki kez gole çok yaklaşan Furkan bu kez korneri kafa ile ağları sarstı.
Golden sonra Alanyaspor’un beraberlik arzusu tavan yaptı.Davidson çok gayretli.Yine bir duran top organizasyonu ve Novais uzaklardan vurdu Günay sadece seyretti.Eşitlik var.
Son yirmiye girerken Maxsim çıktı Oğuz çimende.Ne yaptın Erol Hoca..? Anlamsız bir değişiklik.Halay başı kenara gelince konuk ekibin iştahı kabardı.Oyunu iyice rakip alana yıktı konuk ekip.Erol Bulut’tan iki hamle daha geldi.Merkel ve Enver Cenk oyunda.
Etkili oynayan Alanyaspor’du ama golü evsahibi buldu.Kornerden gelen top konuk ekibin golcüsü Diedhiou’ya çarpınca Gaziantep bir kez dah öne geçti.Bu gol Erol Hoca’yı maç sonundaki pek çok sorudan kurtardı.
Son bölümde Babacar’ı oyuna girmesi baskıyı artırsa da neticeyi değiştirmedi.İyice kapanan Gaziantep gole izin vermedi.
Daha akıllı oynayan,defansta hata yapmayan,orta sahası inanılmaz etkili oynayan Gaziantep iç sahada kazanma alışkanlığını devam ettirdi.Hiç kuşkusuz bunda Halay Başı Maxsim’in katkısı küçümsenemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi