Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Allahü Teâla hazretleri kimi dilerse huzuruna onu kabul buyurur. Nice ucuz görünen giysilerin altında nice zengin kalpler vardır,ancak göz perdesini aralayayanlar bunu görür. Unutmamalı ki biz dünyadan geçiyoruz, niyazımız ki edeple geçelim. Geçenleri, göçenleri görememek üzücü, özlem ateşten gömlek, bilmeli ki aynı hızla bizde göçüyoruz.
"16 yaşında secdeyi Rahmana gönül veren, ömrünü Resulün ve Hak katından varislerinin yoluna adayanlar, işte onlar cömerttir. Onlar hayırda, beklemeden düşünmeden verirler. Sevgileri daimdir, sabittir, mütevazidir, o yüzden her an yeni bir surette tekrar tekrar geri dönerler kendilerini yere göğe sığdıramayanların aksine.
Bir aşık varmış zamanların birinde, hep Allahı anlatır dururmuş.hikaye bu ya gel zaman git zaman çok sevdiği Hakkına kavuşmuş aşık, Üzülmüşler tabi. onu tanımayanlar sormuşlar iyi birimiydi diye..dehşet bir cevap iyiliğini ancak Allah bilir de Adam giderken Allahı da götürdü... farketmişler ki artık Allahı anlatan haktan, hakikatten bahseden yok. Bazan ölü gönüller diri gönülleri gömer.. de bilmezler.
Unutmayacağız zamansız gidişini Muhammed Aydıner. Şehadetin kabul, mekanın cennet, nasibin Hakkın Cemali olsun.

Erenler bezmine postu serenler,
Lafza bakmamışlar mânâ demişler,
Uykudan uyanıp sırra erenler,
BU fani aleme rüya demişler.. (alıntıdır).

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi