M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Kekeme çocuklar korosu

İç sahada kral,deplasmanda Hint Fakiri olan Gaziantep Futbol Kulübü İzmir’de.Beş maçtır kazanamayan Göztepe karşısında Jefferson,Merkel,Djilobodji yok.

Baskılı başladı Göztepe.Savunmada kalan Gaziantep hızlı çıkma peşinde.Göztepe savunmanın arkasına atılan toplarla Jahovic’i buluşturmaya çalıştı.Konuk ekipte bölgeler arası mesafe bir türlü kapatılamadı.

Göztepe Soner ve Halil’in çabaları ile rakip sahada daha çok gözüktü.Konuk ekipte iki bek orta çizgiyi geçme şansı bulamadı.Oyun sık sık faullerle durdu.Muhammed bir türlü meşin yuvarlakla buluşturulamadı.Dicko’nu koşuları amaçtan uzak.

Gzötepe’nin meşin yuvarlakla muhabbeti son çeyrekte artarak devam etti.Bu anlayış iki gol getirdi biri uzatmada olmak üzere.Karabolda Ertuğrul’un amatörce hareketi penaltı kazandırdı ev sahibine ve Jahovic tabelayı değiştirdi.Gol için şuursuzca saldıran Gaziantep uzatmada hızlı çıkan Jahovic ile ikinci golü gördü kalesinde.
Bu bölümde kaleci İrfan Can’la meşin yuvarlakla çok az gördük. Konuk ekip adına Dicko’nun direkten dönen vuruşu dışında aklımda kalan pozisyonu yok. Maxsim sahne almayınca pozisyon üretmeleri zaten imkansız.
Erol Bulut hamleyle başladı ikinci perdeye. Sağal ve İ.Halil oyunda. Skor avantajını korumak için çok adamla oyunu kendi alanında kabul etti Göztepe. Tüm hatlarıyla yüklendi konuk ekip.İkinci sarıdan oyun dışı kaldı Obinna, son yarım saate girerken.
Duran topta karambolda topla buluşan Recep farkı bire indirince umutlandı Gaziantep.Eksik kalmasına rağmen hızlı çıkışlarla gol aramaya devam etti Göztepe.Eksik kalan rakibi karşısında daha etkili gözüken konuk ekip,pozisyon üretmekte zorlandı.
Risk alan Erol Bulut;Doğan’ı yanına alıp Figueiredo’yu oyuna yolladı.Bu da çözüm olmadı bu kez Kenan oyunda.İlk topla buluşmasında direkleri dövdü Kenan.Şansız an Gaziantep için.

Canla başla savundu kalesini Göztepe.Zaman zaman Günay’ı zorlayan hızlı çıkışlar da buldular.Konuk ekibin organize olmayan,pozisyona dönüşmekten uzak baskısı devam etti.
Ve maçın üçte birini on kişi oynayan rakibi karşısında bir kez daha deplasmanda kaybetmekten kurtulamadı kırmızı siyahlılar.Cümleyi tam olarak okuyamayan kekeme çocuklar korosu gibi oynayan Gaziantep;ne yazık ki…ligin dibindeki dörtlüye sadece dört puanlık mesafeye yerleşti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi