Gaziantep FK’ya ilaç gibi galibiyet

Süper Lig’de 14 hafta geride kalmış, inişli çıkışlı bir sezon yaşıyoruz.. Tribünler bomboş, herkes kendi derdinde… Gaziantep FK bu şehri temsil ediyor ama, gitmesekte, görmesekte o köy bizim köyümüz diyerek taraftarlar stada gelmiyor. Pazar günü, herkes izinli, futbol hasreti var ama nedense kimse tribünde yok. TFF tribünleri % 100 açsada Gaziantep’te maça giden kalmadı. Gaziantep FK ne zaman kapılarını halka açar, bu şehrin takımı olduğunu benimsetirse o zaman belki… Ama, şimdi basın tribünü bomboş, tribünler boş, sadece 500-600 taraftar var. Durum böyle olunca, takımlarda kendi aralarında al gülüm ver gülüm yapıyor… Gaziantep Fk’nın kazanmaktan başka şansı yok. İlhan Palut ile yükselişte olan Konyaspor ise kaybetmek istemiyor. Erol Bulut, her zaman ki gibi eskilerden oluşan bir kadro ile sahada. Yeniler ise dolar kurunu takip ediyor ve alacaklarının hesaplarını yapıyor ya tribünde yada kulübede..
Gaziantep aslında iyi başladı. Kazanmak için rakibin üzerine baskı kurdu. Ama pes etmeyen Konyaspor’da Gaziantep kalesinde etkili oldu. Gaziantep ile Konyaspor arasındaki maç bir orda bir burda geçti. Yani, iki takımda kartlarını açık oynayınca her iki yarıda da iki kalede pozisyonlar oldu. Gaziantep gitti, Konyaspor geldi. Ve goller arka arkaya geldi. Tabi maçı daha çok isteyen Gaziantep Futbol Kulübü’nde Hamza Mendly gününde olunca sağdan soldan gelen ortalarla golü buldu. Konyaspor ile beraberlik kokuyor derken Joao sahneye çıkıp uzatmada skoru bozdu. Gaziantep için inanılmaz bir galibiyet, Erol Bulut için moral maçı oldu. Konyaspor haftalardır kazanırken, bu kez kaybetti. Gaziantep, iyi mücadele etti, kilit isimler günündeydi ve kazanmasını bildi.
Tabi, haftalardır Gaziantep Futbol Kulübü’nde maçın kahramanı kaleci Günay oluyor. Tıpkı bu maçta olduğu gibi. Konyaspor karşılaşmasında yine maçın kahramanı Günay… Onun için eksikler bir türlü giderilemiyor. Erol Hoca kenardan sık sık uyarsada Gaziantep FK bir türlü orta alanda topu tutamıyor. Herşeye rağmen üç puan iyi puan… Ligde kazanmaya devam diyebileceğimiz bir galibiyet. Üstelik, kendi sahasında yakaladığı istikrarı sürdürüyor Gaziantep FK.. Dilerim, böyle devam eder ama zaman zaman deplasmanda da kazanması gerektiğini inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi