Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

Cenab-ı mevlaya zor yoktur.Yeter ki sen O'nunla olmayı gönülden iste.Her halinle, her sözünle safiyane,temiz bir suretle  Mevlayı zikret. Kalp huzurun tadını almaya başlayınca keşfedemediği duyguların peşine düşer Hakiki ve tek güç sahibine ulaşmak ister.

"Seyyid Abdulkadir Geylani hazretleri, Rabbine karşı kırk gün ihlaslı ol ki,kalbinden diline hikmet pınarları fışkırsın. Böyle olursan  kalbin tıpkı Musa(as)'ın gördüğü gibi Hakk'ın nurunu görür"...

Kendisine dualarla  münacat edenlere yakin olan  Allah Gafur'dur, Rahim'dir.
-Eğer insan, hakiki bir mürşit şeyh tarafından zikir-i Şerif yani tevhid telkini aldıysa ruhu kaliteli ise kaza ve kaderi yazan meleklerin kalemlerinin cızırtılarını işitecek kadar hassaslaşir.Zayif ,korku ve endişe verici düşüncelerden uzak şuurlu bir saflık bilinciyle manen rahat yaşar.
Anlaşılıyor ki insan Allahın yakınlığını elde etmek, O'nu doğru zikretmek için tecrübeli bir yol göstericiye kamil bir mürşide ihtiyac duyar.
Uyanma çağındayız ilkel alışkanlıklarımızdan kadim bilgilere doğru ilerliyoruz. Eksiklikler insanı korkutur tedirgin eder ancak bilirse tamamlanırsa sakinleşir. Akıl maddesel tutsaklıklardan kurtulur serbest kalır.

HAYIRLI CUMALAR dilerim
HAZIRLAYAN :YASEMİN AYDINER 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi