Komedi, Tiyatro ve Figüran.!

Yıllar önce bir Gaziantepli bakanı karşılamak, hem haber, hemde röportaj için Gaziantep havaalınına gitmiştim. Uçak rötar yapınca beklemek zorunda kaldık, bu arada müdür ve orada çalışan ekibin odasında sohbet ettik. Bende kendilerine aprondaki kalabalığı, dışarıda binlerce insan, yüzlerce araba trafiğini sorarak " Sayın müdürüm bu işler hep böylemi " deyince pencereyi açtı ve pistteki uçağı göstererek " Kenan kardeşim ben yıllardır burada görev yaparım, uçağın içindekiler değişir ama karşılayanlar, hiç değişmez " lafı beynime kazındı.
Türk futbolundaki durum tam aynısı.
Yıllardır MHK, Tahkim, Disiplin, Hakemler, Başkanlar, Yöneticiler değişiyor ama düzen ve sistem hiç değişmiyor.
Çünkü çocukken izlediğimiz siyah beyaz Türk filmlerindeki gibi senaryo belli, roller belli, başrol oyuncuları, babalar ve figüranlar.
Türk sinemasında eskiden başrol oyuncuları Kartal Tibet, Ediz Hun, Tarık Akan, Kadir İnanır ve Cüneyt Arkın'dı, figüranlar Erol Taş, sütçü Süheyl Eğriboz ve benzerleri.
Burada başroller belli, figüranlarda bizim gibi Kayseri, Adana, Giresun, Altay, Göztepe ve benzerleri.
Onun için bu kadar para dökmeye, 14 transfere ve her yıl 200 trilyona yakın bütçeyi akıtmaya gerek yok.
Çünkü oyun belli, sonuç belli.
Maç aslında 94 dakika oynandı ve bitti.
Ama esasında karşılaşma 4. dakikada Suat Arslanboğa denen adamın yüreksizliği, korkaklığı ve çaresizliği ile o dakikada bitti.
Sonrası komedi, tiyatro ve orta oyunu.
Ben eğer yönetici olsam o dakikada kırmızı kart göstermeyen, var'a gitmeyen hakemi ve TFF'yi protesto eder takımı çekirdim, bedeli ne olursa olsun. Hiç değilse Türk futbolunda bir milat olurdu.
Sayın Cevdet Akınal ve yönetim dünkü karşılaşmada Suat'a ve müthiş atmosfere rağmen aslanlar gibi oynayan tüm takımı tebrik eder ve prim dahi verirdim.
Erol Bulut ve ekibi, aynı zamanda tüm takımı tebrik ediyorum. Varsın sonuç 3-0 olsun, varsın Suat sizi yaksın ama siz bana göre dünkü maçın galiplerisiniz.
Ben son haftalarda görmediğim ışığı, arzu, hırsı ve mücadeleyi gördüm.
Ama maç seçmeyi, rakip seçmeyi bırakın. Trabzon'u yensekte üç, Konyayı yensekte üç, Göztepeyi yensekte üç.
Tebrikler takım.
Suat Arslanboğa ise dün hakemliğini bana göre bitirdi ve o jubilesini Trabzon'da sahanın ortasında Avcı ve Trabzonsporlu futbolcular ile birlikte horon yaparak noktalamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi