M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Biri açtı…Öbürü mühürledi..!

Son altı dış saha maçında tek puan alabilen Gaziantep Futbol Kulübü lider Trabzonspor karşısında.Milli maç arasını iyi değerlendirdi mi..? Hep beraber göreceğiz.Ev sahibinde kaleciler Uğurcan ve Erce eksik,Bekatatas da yok.Konuk ekipte Muhammed önemli eksik.
Rakibin oyun kurmasını önlemek için önde baskı ile başladı Gaziantep.Oyunun hemen başında Dicko-Edgar mücadelesine hakem Suat Aslanboğa ve VAR la bereber devam demesi adeta hakem faciasının habercisi idi.
Trabzonspor meşin yuvarlağı hakimiyetine alsa da üçüncü bölgeye taşımada rakibin engeline takıldı hep.İlk çeyrekte Gaziantep daha etkili gözüktü.Çok sayıda şut şansı da buldular.
Aramakta zorlandığı golü evsahibi duran top şansı ile buldu.Abdülkadir uzaklardan vurdu.Kaleci Günay bizim gibi seyretti top filelerde.Böyle de gol yenmez ki be Günay…!
Golle stresini atan Trabzonspor topu daha çok kullanmaya başladı.Atak üstünlüğünü de yakaladılar.Dakikalar ilerledikce aptalca yenilen golün stresini atan konuk ekip hücum sırasıda almaya başladı.Ama girişimler kaleci Arda’ya ulaşmadan önlendi.
İlk bölümün sonunda uzun bir topu kovalayan Djaniny farkı iki yaptı.Suat Aslanboğa bu kez Dicko-Hugo mücadesinde beyaz noktayı göstermek yerine “Devam” dedi.Olmaz be kardeşim…!Bu pozisyonun şaşkınlığını yaşarken Gaziantep,ani çıkan rakibi karşısında Cornelius’un vuruşu ile üçüncü golü yedi.Sağolasın Aslanboğa…!
İkinci bölüme Erol Bulut;Oğuz-Sağal,Tosca-Mendly değişikliği ile başladı.Skorun verdiği rahatlıkla oynayan Trabzospor karşısında,defans güvenliğinide göz ardı ederek gol arayışlarına devam etti Gaziantep.Kitsiu’nun ve Coulker’in vuruşlarında direkler müsaade etse umutlar yeşerebilirdi konuk ekip için.
Kaleci Arda ile beraber rakip atakalarına geçit vermeyen Trabzonspor hızlı hücum şansı da buldu.Kaleci Günay kendini affettirme girişimlerini gerçekleştirdi.Uzatmalarda Maxsim’in kornerden direği nişanlaması da şansızlığın bir başka örneği oldu.

Kimse skora bakıpta Gazintep için ahkam kesmesin.Yapılması gereken ne varsa yaptı kenar yönetim ve oyuncular.Bazen derin futbol karar veriyor karşılaşmalar için.
Maçın özeti;Kaleci Günay kapıyı açtı,Hakem Suat Aslanboğa iki net penaltıyı es geçerek mühürü bastı..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi