Talat Özhalepli

Talat Özhalepli

Döviz durdurulamıyor

Gıda, akaryakıt, giyim kuşam derken dolar ile euro aldı başını gidiyor.. Bir türlü bu yükselişin önü kesilemezken şimdi ayaklarımızı yorganımıza göre uzatma zamanı geldi. Eğer, bu yükselişte adımlar sağlam atılmazsa, ilerisini söylemek dahi istemiyorum. Şu anda, Türkiye genelinde herkesin gündemi dövizin uçuşu. İnecek mi, yükseliş sürecek mi? bunun hesapları yapılıyor. Benim tavsiyem bu sıkıntılı süreçte herkesin önlemini alması ve ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.
Yatırımcılar dünyanın pek çok yerinde merkez bankalarının sıkılaştırma yönlü adımları değerlendirdiği, Türkiye'de ise enflasyonun iki buçuk yılın zirvesine yükseldiği bir dönemde TCMB'nin geçen ay 100 baz puanla başladığı faiz indirimlerine devam edip etmeyeceğini yakından izliyorlar.
TCMB'nin politika faizi şu an %18 seviyesinde bulunuyor. Enflasyon ise %20'ye doğru yükselişini sürdürerek 2.5 yılın zirvesinde.
TCMB'nin Eylül ayındaki faiz indirimi piyasalarda düşük kredi faizleriyle ekonomide canlılık yaratmak için yapıldığı tahmin ediliyordu. Ancak TCMB verilerine göre faiz indiriminden bu yana ticari kredi faizleri düşmedi aksine yükseldi. Ticari kredi faizi geçen hafta da 0.1 puan artışla %21.1 oldu. İşte şimdi önlem zamanı. Umarım kısa sürede bu sıkıntılı günleri atlatır güzelim Türkiye’nde en güzel şekilde yaşamaya devam ederiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talat Özhalepli Arşivi